ISI BAT JOC DE NOI: Jurnalistii intreaba, "Dumnezeul Maramuresului" (Rares Pop - sef DSP) raspunde cu bilanturi pe care nu i le-a cerut nimeni

Zici ca sunt batuti in cap! Altceva nu putem spune referitor la comunicatul care ni le-a furnizat cei de la DSP Maramures prin intermediul CJSU Maramures. Il publicam desi noi nu am cerut bilanturi, ci am cerut raspunsuri la intrebari concrete pe situati din ultimele zile (maxim 2 saptamani) de la Sapanta si Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei.

Ce spune CJSU Maramures

Avand in vedere solicitarea dumneavoastra, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures este abilitat sa va comunice urmatoarele informatii: din situatia primita de la Directia de Sanatate Publica Maramures& sunt 13 persoane infectate cu noul Coronavirus, de la inceputul lunii aprilie si pana in prezent. Din acesti pacienti internati si aflati sub tratament medical sunt persoane din alte judete,& dar si doua cadre medicale. Directia de Sanatate Publica Maramures efectueaza ancheta epidemiologica.

Contactii directi identificati pana in prezent au fost plasati in izolare la domiciliu si au fost luate masurile de protectie necesare stabilite de catre epidemiologi pentru prevenirea si limitarea infectiei cu COVID-19. Referitor la aspectele semnalate pentru nerespectarea masurilor de distantare sociala la anumite evenimente private de pe raza localitatii Sapanta, va facem precizarea ca Politia Municipiului Sighetu Marmatiei a efectuat verificari in urma carora s-a stabilit ca aspectele prezentate "pe surse" nu sunt conforme cu realitatea.

Pe parcursul lunii mai au fost inregistrate prin Sistemul National Unic de Apeluri de Urgenta 112, doua apeluri telefonice care au sesizat tulburarea ordinii si linistii publice (evenimente private), ambele fiind verificate si niciunul nu a fost confirmat. In ceea ce priveste inmormantarea mesterului popular nu au fost inregistrate sesizari privind incalcarea normelor legale emise pe perioada starii de alerta. Sanatatea populatiei reprezinta o prioritate pentru CJSU Maramures, iar in acest moment nu exista focare de infectie cu noul Coronavirus la nivelul judetului. Dupa finalizarea anchetei epidemiologice, identificarea tuturor contactelor, plasarea acestora in izolare la domiciliu si testarea persoanelor se va proceda la prezentarea si analiza situatiei in CJSU Maramures.

Ce am tot intrebat noi

Dar sa revenim la intrebarile la care ar fi trebuit sa avem raspuns. De ce ancheta epidemiologica nu este inca finalizata cu toate ca una dintre asistente a fost la serviciu duminica 7 iunie 2020? De ce de atatea zile nu s-a efectuat dezinfectia sectiei Chirurgie si Pediatrie de la Spitalul Sighetu Marmatiei? De ce abia astazi dupa ce am prezentat cazul s-a decis externarea bolnavilor pentru a fi facuta aceasta dezinfectie? Cine raspunde daca vreun pacient sau angajat al unitatii medicale va fi confirmat pozitiv in zilele urmatoare? Copiii pe care i-a triat una dintre asistentele confirmate pozitiv au fost verificati? Dar cei care faceau naveta cu microbuzul cu care veneau la munca si asistentele pozitive? De ce angajatii spitalului din Sapanta au fost trimisi acasa in concediu sau pe zile libere?

Si lista intrebarilor ramane deschisa.

Articolul ISI BAT JOC DE NOI: Jurnalistii intreaba, "Dumnezeul Maramuresului" (Rares Pop - sef DSP) raspunde cu bilanturi pe care nu i le-a cerut nimeni apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Jandarmii maramureseni doneaza sange
Citeste
Proiectul privind prelungirea mandatelor alesilor locali, adoptat. Cand se organizeaza alegeri
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.