IPJ Maramures: Sfaturi preventive pentru un trafic in siguranta in minivacanta de Ziua Nationala a Romaniei

Politistii maramureseni se vor afla in strada pentru asigurarea unui climat de ordine, liniste si siguranta publica in minivacanta de 1 decembrie.

Avand in vedere conditiile meteorologice prognozate, politistii recomanda conducatorilor auto sa manifeste prudenta sporita la volan, sa adapteze viteza de deplasare conditiilor de drum, sa pastreze distanta in mers si sa nu se angajeze in efectuarea unor manevre riscante in trafic.

In situatia in care vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusa, folosirea luminilor de catre ceilalti conducatori auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers.

Inspectoratul de Politie al judetului Maramures va recomanda sa folositi luminile de intalnire si pe timpul zilei, mai ales in conditii de vreme nefavorabila.

Curatati farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta si geamurile laterale ale autovehiculului, asigurati buna functionare a stergatoarelor de parbriz si folositi corespunzator instalatia de ventilatie-climatizare!

Va reamintim ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite de zapada, gheata sau polei.

De asemenea, politistii rutieri atrag atentia asupra necesitatii respectarii indicatiilor agentilor de circulatie, in cazul interzicerii temporare a circulatiei pe unele sectoare de drum.

Frumusetile Maramuresului: Creasta Cocosului si natura dezlantuita. Imagini fabuloase surprinse din frontul atmosferic care a adus ninsoare (VIDEO SI FOTO)
Citeste
Elevii a patru scoli din zona Codru au primit tablete, masti si dezinfectant din partea ISJ Maramures
Citeste
Articol preluat de pe directmm.ro. Citeste tot articolul aici.