IPJ MARAMURES: MASURI PENTRU LIMITAREA RISCULUI DE RASPANDIRE A INFECtIEI CU CORONAVIRUS

Adaugat in categoria Important
Actualizat

Avand in vedere instituirea starii de alerta prin Hotararea nr. 24 din 14.05.2020, raman in vigoare masurile impuse pentru limitarea efectelor noului tip de coronavirus - 2019-NCoV in ceea ce priveste activitatea de relatii cu publicul, aceasta desfasurandu-se cu limitarea interactiunii directe a angajatilor Politiei Romane cu persoanele din afara institutiei, astfel:
o Activitea de primire in audienta se va desfasura numai in cazuri cu caracter deosebit, raportat la situatia prezentata de catre solicitantul audientei. In situatia aprobarii audientei, aceasta se va desfasura astfel:
? Audientele se vor desfasura intr-o incapere care asigura in egala masura dreptul cetatenilor la petitionare si protejarea petentilor si a angajatilor unitatilor MAI impotriva transmiterii infectiilor cu noul corona virus;
? Audienta se va limita la un interval de maxim 15 minute, respectandu-se astfel recomandarile medicale de evitare a interactiunii prelungite dintre mai multe persoane,
? Persoanele care participa la audienta vor trebui sa poarte masca si manusi de protectie si sa respecte regulile de prevenire a infectarii cu COVID 19;
? Spatiul unde are loc audienta va fi dezinfectat inainte si dupa incheierea fiecarei activitati in parte.
o Petitiile, reclamatiile, sesizarile, cererile sau orice alte recomandari, vor fi transmise prin servicii postale (pe adresa: Baia Mare, str. 22 Decembrie nr. 37) sau in format electronic la una din adresele de e-mail cabinet@mm.politiaromana.ro sau petitii@politiaromana.ro .
o Pentru activitatile specifice detinatorilor de arme, transmiterea cererilor si/sau a documentelor aferente cererilor, se va realiza in format electronic, pe adresa arme@mm.politiaromana.ro , sau prin posta, la adresa Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures- S.A.E.S.P. din Baia Mare, strada 22 Decembrie, nr.37. Activitatea de relatii cu publicul, dupa incetarea starii de urgenta, se desfasoara cu respectarea masurilor de protectie impuse de normele in vigoare, conform urmatorului program de lucru : Luni-Miercuri interval orar 900-1100, Joi interval orar 1300-1500 . Relatii suplimentare se pot obtine la numarul de telefon 0262.207855, in intervalul orar 0800-1600.
o In ceea ce priveste eliberarea certificatelor de cazier judiciar si a adeverintelor de integritate, facem urmatoarele precizari:
? programul de lucru cu publicul ramane suspendat la ghiseele organizate la nivelul IPJ Maramures din Baia Mare, Str. Scolii nr.1 si Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus, Borsa si Targu Lapus pentru perioada starii de alerta.
? Pentru situatiile urgente care impun eliberarea certificatelor de cazier judiciar (plecari din tara, insotire minori in strainatate, urgente medicale, participarea persoanleor fizice si juridice la licitatii publice) se vor realiza planificari telefonice de luni pana vineri intre orele 09.00 -13.00 astfel:
? Serviciul Cazier Judiciar, Statistica si Evidente Operative situat pe str. Tineretului nr. 2 din Baia Mare telefon: 0262.207282 si 0262.207212;
? Politia Municipiului Sighetu Marmatiei, str. Mihai Viteazu nr.10, telefon 0262.311006, interior 22052,
? Politia Orasului Viseu de Sus str. 22 Decembrie nr.30A telefon 0758034921, 0262353631
? Politia orasului Borsa, str. Lazuci nr.6 telefon 0262342525
? Politia orasului Targu Lapus, str. P-ta Eroilor nr. 25 telefon 0262384333
? Dupa realizarea planificarii telefonice, cererile pentru situatiile urgente care impun eliberarea certificatelor de cazier judiciar, se vor depune la nivelul Serviciului Cazier Judiciar, Statistica si Evidente Operative situat pe str. Tineretului nr. 2 din Baia Mare, la Politia Municipiului Sighetu Marmatiei, str. Mihai Viteazu nr.10, Politia orasului Viseu de Sus, str. 22 Decembrie nr.30A, Politia orasului Borsa, str. Lazuci nr.6, Politia orasului Targu Lapus, str. P-ta Eroilor nr. 25.
o Cererile se descarca de pe adresa https://mm.politiaromana.ro/utile/cazier-judiciar, se completeaza si semneaza (scanare / fotocopiere dupa semnare), dupa care se transmit online, insotite de documentele aferente (act de identitate in termen de valabilitate/acte specifice persoane juridice), cu exprimarea clara a motivului solicitarii certificatului de cazier.
o La Baia Mare, dupa realizarea programarii telefonice, cererile pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar pot fi transmise pe adresa de e-mail cazier@mm.politiaromana.ro .

o Depunerea cererilor si ulterior eliberarea documentelor se va realiza in conditii de interactiune minima cu publicul.

o Programul de lucru pentru ghiseele organizate la Viseu de Sus, Borsa si Targu Lapus ramane acelasi:
? Politia orasului Viseu de Sus, str. 22 Decembrie nr.30A, prin ghiseul de la sediul subunitatii: de luni pana vineri, intre orele 9.30-12.30.
? Politia orasului Borsa, str. Lazuci nr.6, prin ghiseul de la sediul subunitatii, de luni pana vineri, intre orele 9.30-12.30.
? Politia orasului Targu Lapus, str. P-ta Eroilor nr. 25, prin ghiseul de la sediul subunitatii, de luni pana vineri, intre orele 9.00-12.00.
o Incepand cu data de 12.05.2020 a fost reluata activitatea de relatii cu publicul la niveul ghiseului Serviciului Rutier, cu sediul in Baia Mare, str. Tineretului, nr. 10 si activitatea de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie in vederea restituirii permiselor de conducere si a reducerii perioadelor de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Se va realiza o limitare a accesului cetatenilor cu respectarea masurilor de protectie impuse de normele in vigoare. Pentru informatii suplimentare, se poate apela numarul de telefon 0262.207993 .
o Activitatile desfasurate de lucratorii din cadrul Serviciului de Ordine Publica - Compartiment Sisteme de Siguranta, vor viza primirea documentatiei in zilele de marti si joi, in intervalul orar 1000-1100, la ghiseul constituit la Punctul Control Acces nr. 2 de la intrarea in sediul I.P.J. Maramures si pe adresele de e-mail calin.borzan@mm.politiaromana.ro si adrian.smical@mm.politiaromana.ro . Pentru informatii suplimentare, se poate apela numarul de telefon 0262.207811.

Articolul IPJ MARAMURES: MASURI PENTRU LIMITAREA RISCULUI DE RASPANDIRE A INFECtIEI CU CORONAVIRUS apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Ministrul Sanatatii spune ca vor fi cooptate spitalele private / Medlife nu mai vrea suspecti de gripa
Citeste
Conducerea judetului s-a autoizolat in Palatul Administrativ din Baia Mare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.