Ionel Bogdan, presedintele PNL Maramures, in autoizolare la domiciliu. A intrat in contact cu persoane suspecte de COVID-19

PE SURSE Numarul persoanelor infectate cu noul Coronavirus creste de la zi la zi in Romania. Printre ultimele cazuri confirmate la nivel national se afla un barbat si o femeie din Constanta care munceau in cabinetul parlamentar al senatorului Vergil Chitac. De asemenea, Chitac a fost astazi confirmat ca avand virusul COVID-19, cel mai probabil luandu-l de la cei doi angajati ai sai.

Stirea cum ca senatorul este infectat cu noul coronavirus a starnit panica printre parlamentari. Cu atat mai mult cu cat Chitac a intrat in contact cu mai multi oficiali, printre care si Ludovic Orban.

Potrivit unor surse, printre cei cu care Vergil Chitac a intrat in contact se afla si presedintele PNL Maramures, Ionel Bogdan. Cei doi ar fi intrat in contact direct la sedinta Biroului Politic National de luni, 9 martie. Conform acelorasi surse, se pare ca Ionel Bogdan s-ar afla acum in autoizolare la domiciliu. Asta dupa ce, inclusiv ieri, a luat parte la ceremonia de depunere a juramantului noului subprefect de Maramures, Mihaela Oana Osan, unde a intrat in contact inclusiv cu prefectul judetului Maramures, Nicolae Silviu Ungur.

Ne ramane doar sa speram ca masura autoizolarii la domiciliu a presedintelui PNL Maramures este strict o masura de precautie, si ca acesta nu a contactat virusul. In caz contrar, daca acesta se va dovedi infectat cu noul Coronavirus, toate persoanele cu care a intrat in contact , printre care si prefectul, subprefectul si alti reprezentanti ai administratiei judetene si locale, vor fi nevoiti sa se autoizoleze si sa fie monitorizati.

Actualizare:

"In urma evenimentelor petrecute astazi, am decis sa ma autoizolez la domiciliu si sa urmez intocmai regulile stabilite de autoritati. Asa cum se stie deja public, astazi a fost confirmat faptul ca domnul senator Vergil Chitac este infectat cu coronavirus si, desi nu am intrat in contact direct cu dumnealui la sedinta partidului de luni si nici ulterior, am decis sa ma supun acelorasi reguli ca toti cetatenii aflati in situatii similare. Prin urmare, am solicitat DSP Maramures sa imi preleveze probe, sa imi faca testul corespunzator si m-am autoizolat la domiciliu.

Precizez ca ma simt bine si nu am niciun simptom din cele specific infectarii cu acest virus. Imi continui munca, dar o voi face de acasa, pentru ca nu doresc sa pun pe nimeni in pericol in eventualitatea unei posibile infectari. Sunt la dispozitia cadrelor medicale si a tuturor celor care gestioneaza aceste situatii, asa cum este firesc. Sa fim responsabili in asemenea momente este cel mai important, pentru noi, dar mai ales pentru cei dragi. Va multumesc pentru grija dumneavoastra, pentru mesajele pe care mi le-ati transmis si va doresc, din suflet, multa sanatate tuturor", a transmis, printr-un comunicat de presa, presedintele PNL Maramures.

Adrian Barbur

 

Foto: Facebook PNL Maramures

Prefectura si Consiliul Judetean in IZOLARE; sefii principalelor institutii testati dupa ce au intrat in contact cu presedintele PNL Maramures
Citeste
UE a abandonat complet Italia. China i-a trimis medici si tone de medicamente
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.