Inundatiile au afectat 26 de localitati. Drumuri si poduri distruse, case inundate

NATURA S-A DEZLANTUIT  Fenomenele meteorologice periculoase si precipitatiile torentiale au contribuit la formarea de torenti pe versanti, respectiv la cresterea nivelurilor si debitelor vailor si paraielor. Au fost depasite pragurile de precipitatii la mai multe statii hidrometrice .

Vaile si paraiele de pe raza a 11 unitati administrativ-teritoriale, respectiv 26 de localitati s-au revarsat si au afectat curti si anexe, infrastructura rutiera, terenuri arabile, dar si aparari de maluri.

Citeste si: ACCIDENT IN BAIA MARE – Fetita de 12 ani, lovita de masina pe trecerea pentru pietoni

"Pompierii militari din Viseu de Sus si Bogdan Voda au intervenit cu autospecialele din dotare si cu motopompe pentru evacuare apelor din subsoluri si curti din sase gospodarii inundate in localitatile Stramtura, Viseu de Sus si Viseu de Jos. De asemenea, comitetele locale pentru situatii de urgenta au actionat pentru deblocarea cailor de acces inundate, curatarea drumurilor de aluviunile transportate de suvoaiele de apa. Angajatii de la drumuri judetene au decolmatat santurile si rigolele de pe mai multe tronsoane. Echipaje de politie au asigurat fluidizarea traficului rutier in zonele inundate si au sprijinit interventia echipelor pentru eliminarea efectelor negative produse de inundatii", a spus presedintele CJSU, prefectul Vasile Moldovan.

Scurgerile de pe versantii si apele revarsate ale vailor si paraielor au inundat trei subsoluri, 26 de anexe gospodaresti, 112,5 hectare de teren arabil, 5 hectare de pasuni si fanete.

Suvoaiele de apa au transportat aluviuni, material lemnos, pietris care au colmatat cinci fantani si au afectat 0,3 km de drum judetean, 10,7 km de drumuri comunale, 55,7 km de strazi si ulite, 6,52 km de drumuri agricole, 2 km de drumuri forestiere. Ape involburate au colmatat si distrus un podet, o punte pietonala, respectiv au afectat cinci poduri si 15 podete. Cresterea debitelor si nivelurilor cursurilor de apa au produs eroziuni de mal pe o suprafata de 20 km, respectiv au afectat 0,5 km de aparare de mal.

Situatia centralizata a pagubelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase a fost transmisa la nivel central, iar verificarea si evaluarea obiectivelor afectate de inundatii vor fi verificate de echipe mixte, stabilite prin ordin al prefectului.

 

Informatii furnizate de CJSU Maramures

 

Citeste si: CARAMBOL IN LAPUSEL – Impact violent intre trei autoturisme si un autocar. O persoana ranita

Un barbat de 93 de ani din Olt s-a sinucis pentru ca nu mai suporta batranetea
Citeste
O noua INFORMARE METEOROLOGICA pentru Maramures. Averse, vijelie, descarcari electrice pana maine seara
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.