INTERVIU - Adrian Todoran despre Autostrada Nordului, proiect pe care l-a sustinut in Parlament: "Este extraordinar sa vedem Baia Mare si Maramuresul legate la culoarele europene de transport"

Deputatul Adrian Todoran (PMP) a avut o contributie decisiva pentru realizarea Autostrazii Nordului, un proiect de lege initiat de Partidul Miscarea Populara si, evident, sustinut de parlamentarul de Maramures.

Votat recent in plenul Camerei Deputatilor, proiectul Autostrazii Nordului va lega Moldova de Vest (Suceava - Bistrita - Dej - Baia Mare - Satu Mare - Vama Oar) si va aduce o contributie esentiala la conectarea Maramuresului la culoarele europene de transport. In mod normal, autostrada ar trebui sa fie terminata in patru ani, legea urmand a intra in vigoare din prima zi a anului 2021.

Pentru mai multe detalii, deputatul Adrian Todoran a fost de acord sa ne ofere un interviu pe aceasta tema.

Reporter: Domnule deputat, in primul rand, oferiti-ne cateva detalii despre acest proiect?

Adrian Todoran: Drumul are o lungime de 335 km si este cea mai importanta investitie in infrastructura rutiera din nordul si nord-vestul tarii. Pana acum, nimeni nu a construit aici o autostrada, desi zona este foarte circulata si era nevoie de asa ceva.

Reporter: Ce inseamna pentru Baia Mare si pentru Maramures aceasta investitie?

Adrian Todoran: Este extraordinar sa vedem Baia Mare si Maramuresul legate la culoarele europene de transport. Decenii la rand am fost merginalizati, ocoliti de investitii importante in infrastructura rutiera, dar iata ca asteptarea a luat sfarsit, iar prin judet va trece prima autostrada.

Reporter: Daca e sa ne luam dupa modul de lucru tipic romanesc, cat de siguri putem fi ca autostrada va fi realizata intr-un final?

Adrian Todoran: In mod evident, se va urma o procedura inaintea inceperii lucrarilor propriu-zise. Trebuie realizate anumite studii de fezabilitate si stabilit exact traseul, ca nu cumva sa ne trezim ca si cu depozitul ecologic de la Farcasa, ca demaram investitia si nu o putem termina, pentru ca aluneca terenul si se distruge constructia. Insa aceasta procedura va fi initiata cat de curand, pentru ca vorbim de o lege, iar aceasta este obligatorie pentru orice guvern, indiferent de culoarea sa politica.

Reporter: Ce contributie a avut Partidul Miscarea Populara la acest proiect de lege?

Adrian Todoran: Ma bucur foarte mult pentru faptul ca acest proiect initiat de Partidul Miscarea Populara a devenit lege. Si aici trebuie sa le multumesc si colegilor din celelalte partide care au votat realizarea Autostrazii Nordului, intelegand ca nu mai vorbim de proiectul meu sau al altcuiva, ci de o investitie esentiala pentru drumurile din Romania.

Catalin MAN

Comandat: Partidul Miscarea Populara Maramures
Realizat: Rivulus Activ SRL
Cod mandatar financiar: 11200012

Articolul INTERVIU - Adrian Todoran despre Autostrada Nordului, proiect pe care l-a sustinut in Parlament: "Este extraordinar sa vedem Baia Mare si Maramuresul legate la culoarele europene de transport" apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Klaus Iohannis: Sunt decis sa facem ce nu s-a mai facut in Romania. Reconstruim tot sistemul sanitar din temelii
Citeste
ACTIUNEA CONTINUA IN BAIA MARE – 5 masini abandonate, ridicate de pe domeniul public. Alte 15 isi asteapta randul
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.