Inspectoratul Scolar maramureS nu are aviz dsp

Una dintre institutiile din subordinea Ministerului Educatiei care trebuie sa verifice daca unitatile de invatamant sunt pregatite pentru fiecare an scolar nu detine autorizatie de functionare. Nu intruneste nici minimele conditii pentru a putea obtine acest document. Este cazul Inspectoratului Scolar Judetean Maramures.

Mizerie de nedescris inca de la intrare, scaune infecte pe holuri, documente publice lasate la voia intamplarii, cutii de carton si gunoaie puse sub trepte impreuna cu cateva scaune si imprimante defecte, dar si alte resturi care nu isi au locul aici.


Mai mult grupurile sanitare arata sub orice critica iar de pe unii pereti cu igrasie, cade tencuiala. La toate acestea se adauga si imaginea dezolanta din curte, unde la fiecare pas pot fi zarite, fie scrumiere, fie galeti de plastic cu mucuri de tigara sau panouri uriase care isi duc veacul in spatele imobilului.

Nu este vreo cladire dezafectata ci vorbim de Inspectoratul Scolar Judetean Maramures, una din institutiile care verifica gradinitele si scolile, daca detin autorizatii sanitare de functionare, dar care nu stie sa isi faca curatenie in propria ograda.

In plus Inspectoratul Scolar nu detine nici macar autorizatie de functionare sau vreo notificare pentru normele igienico-sanitare, eliberata de Directia de Sanatate Publica Maramures, dupa cum declara directorul Rares Pop.
prin telefon

Inspectoratul Scolar nu detine nici o notificare pentru normele igienico-sanitare, eliberata de Directia de Sanatate Publica Maramures, dupa cum ne-a declarat directorul Rares Pop. "Legea spune ca orice institutie publica, spatiu care desfasoara activitati care intra in contact cu partea umana, trebuie sa aiba o notificare din punct de vedere al reglementarilor normelor igienico-sanitare. Din ceea ce am verificat pana acum ISJ Maramures nu au o asemenea notificare." a explicat Rares Pop, director Directia de Sanatate Publica Maramures.

Acest aspect este confirmat si de conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, care sustine ca din lipsa unor spatii adecvate nu se poate intra in legalitate. Chiar si asa, nu exista nicio scuza pentru mizeria si conditiile gasite la Inspectoratul Scolar Judetean. Cu atat mai mult cu cat institutia decide sa inchida sau sa comaseze scoli ori de cate ori doreste, scoli care ar putea functiona.

Potrivit legii Inspectoratul Scolar Judetean, aflat in subordinea Ministerului Educatiei Nationale va trebui acum sa isi depuna de indata documentele in vederea obtinerii notificarii pentru normele igienico sanitare.


Ramane de vazut insa daca poate obtine acest aviz, in conditiile in care intr-o cladire care lucreaza cu publicul si unde isi desfasoara activitatea peste 70 de persoane, din care mai bine de 30 sunt inspectori scolari nu exista nici macar toalete separate pentru femei si barbati.

Sursa: text, foto si video – TL PLUS Maramures.

Femeia care si-a stropit sotul cu benzina si i-a dat foc a fost arestata
Citeste
Liga 3. Seria 5
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.