INFRACtIUNI SILVICE: Peste 132 mc lemn confiscat si amenzi de 23.000 de lei aplicate de politisti

Actiunile politistilor maramureseni si controalele pentru prevenirea si combaterea taierilor ilegale de arbori, pentru asigurarea legalitatii transportului si comercializarii materialului lemnos au continuat. O actiune ampla in acest sens a fost organizata de catre politistii Serviciului de Ordine Publica in colaborare cu cei specializati in investigarea criminalitatii economice si cei din Tautii Magheraus.

In fapt politistii au efectuat in perioada 04 - 12 mai a.c. mai multe verificari in fondurile forestiere administrate de Ocolul Silvic Tautii Magheraus si Ocolul Silvic Firiza, dar si la punctele de lucru ale unei societati comerciale de profil.

Impreuna cu specialisti silvici din cadrul Garzii Forestiere Cluj si din cadrul Directiei Silvice Maramures, politistii au verificat modul in care se respecta normele referitoare la exploatarea, prelucrarea, transportul, depozitarea si comercializarea materialelor lemnoase.

In urma controalelor efectuate au fost constatate doua infractiuni prevazute de Legea Nr. 46/2008. A fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile pentru documentarea activitatii infractionale, urmand a fi dispuse masuri legale.

Totodata, ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 8 sanctiuni contraventionale la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, in valoare de 23.000 de lei.
In cadrul aceleiasi actiuni politistii au dispus confiscarea in vederea continuarii cercetarilor a 132,39 mc lemn, in valoare de aproximativ 80 000 de lei.

Articolul INFRACtIUNI SILVICE: Peste 132 mc lemn confiscat si amenzi de 23.000 de lei aplicate de politisti apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

RESPECTAREA NORMELOR RUTIERE NU ESTE OPtIONALA: Cinci certificate de inmatriculare ridicate la Borsa, amenzi de 7.500 lei la Tg. Lapus, bauti la volan depistati la Moisei si Asuaju de Jos
Citeste
UAC DUMBRAVITA CONFIRMA CELE 5 CAZURI POZITIVE DE COVID-19: Ce masuri suplimentare s-au luat pentru protectia angajatilor
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.