Inedit: Imagini spectaculoase cu cei 15 elefanti migratori din China care se odihnesc dupa calatoria de 500 km (FOTO)

Celebra turma de elefanti migratori din China s-a oprit pentru o odihna, dupa o calatorie lunga de deja 15 luni, departe de habitatul lor natural. Aventurile elefantilor au captivat lumea intreaga, noteaza digi24.ro.

Autoritatile au mobilizat resurse masive pentru a monitoriza turma si a tine animalele uriase departe de zonele rezidentiale. Potrivit presei chineze, brigada de pompieri forestieri din Yunnan a declarat ca o echipa formata din opt persoane urmareste elefantii 24 de ore pe zi, atat la sol, cat si din aer, cu drona.

In cea mai recenta actualizare a calatoriei, autoritatile au spus ca turma de elefanti asiatici salbatici a ajuns intr-o padure de langa localitatea rurala Xiyang, in Yunnan, la aproximativ 90 km sud-vest de orasul Kunming. Imaginile surprinse din drone ii arata pe elefanti culcati in padure, odihnindu-se dupa calatoria lor lunga si istovitoare.

Luni, peste 410 de angajati din servicii de urgenta, 374 de vehicule si 14 drone au fost desfasurate in zona in care se afla elefantii. Oamenii le-au dus animalelor mai mult de doua tone de hrana si au luat din nou masuri pentru a-i tine la distanta de zonele locuite. "Pe unele sectiuni de drumuri va fi restrictionat temporar traficul si vom asigura conditii pentru ca elefantii sa se deplaseze in liniste catre destinatia lor (n.n. – elefantii se indreapta acum spre rezervatia din care au plecat in urma cu 15 luni)", a declarat un oficial pentru presa chineza, citata de The Guardian.

Autoritatile se chinuie sa inteleaga de ce grupul de 16 elefanti s-a pus in miscare anul trecut. Potrivit Xinhua, in noiembrie, ei au ajuns in provincia Yunnan, unde o femela a nascut un pui si au stat pe loc timp de cinci luni, dupa care si-au reinceput calatoria, pe 16 aprilie. O saptamana mai tarziu, doi elefanti au parasit grupul, astfel ca au mai ramas 15 in aventura catre nord. Grupul pare acum sa se intoarca in rezervatia din care au plecat, conform digi24.ro.

Foto – Profimedia Images

In stare de recidiva: Un maramuresean a ajuns dupa gratii pentru ca a fost prins iarasi conducand beat si cu permisul anulat. Alcoolemia a fost uriasa
Citeste
VIDEO HALUCINANT! – Staretul unei mari manastiri din tara sustine ca cei care se vor vaccina anti-covid se vor transforma in zombi si le vor creste solzi
Citeste
Articol preluat de pe directmm.ro. Citeste tot articolul aici.