INCIDENT LA SIGHET: Sofer amendat dupa ce i-a atras atentia unui politist local sa nu vorbeasca la telefon in timp ce se afla la volan (VIDEO/ACTUALIZARE)

Printr-un incident neplacut a trecut un sofer sighetean la sfarsitul saptamanii trecute. In timp ce se afla cu sotia sa, un barbat aflat la volanul autoturismului a observat autospeciala Politiei locale din Sighet deplasandu-se in fata sa cu viteza foarte redusa de circa 20 km/h, obstructionand traficul. Mai mult, conform declaratiilor barbatului, politistul local aflat la volanul autospecialei utiliza telefonul mobil, fapt interzis de lege, scrie Sighet247.

Dupa ce a asteptat sa treaca de sensul giratoriu din intersectia strazilor Dragos Voda cu Alexandru Ivasiuc si de trecerea pentru pietoni de dupa sens, soferul s-a angajat in manevra de depasire a autospecialei, atentionandu-l din mers pe politistul local aflat la volan ca nu se cade sa circule cu viteza foarte redusa si sa foloseasca telefonul mobil in timp ce conduce, continuandu-si manevra de depasire.

Imediat dupa aceasta, autospeciala a actionat semnalele acustice si luminoase, oprindu-l pe soferul curajos si care l-a atentionat pe politistul local, cel din urma fiind evident suparat ca a fost atentionat. Din pacate, in jocul politistului local a intrat si colegul sau de patrula, agent la Politia nationala, acesta amendandu-l pe soferul curajos ca nu ar fi purtat centura in timp ce se afla stationat in parcarea unde a fost oprit.

Mentionam ca astfel de comportamente ale unor politisti locali sigheteni atrag tot mai mult nemultumirea publicului larg din Sighet. Totodata, pe masa consilierilor locali sigheteni se afla un proiect de hotarare prin care consilierii locali Iuga Nicolae si Mihali Gavrila solicita desfiintarea Politiei locale, aratand ca aceasta institutie nu isi justifica prezenta si nici sumele imense cheltuite de la bugetul local.

Sighet 247 a solicitat un punct de vedere de la IPJ Maramures cu privire la cele sesizate in articol, punct de vedere ce va fi publicat in masura in care va fi primit.

ACTUALIZARE – IPJ Maramures

In urma aparitiei in mediul on line a unor imagini in care un cetatean relateaza faptul ca un politist local din cadrul Primariei Municipiului Sighetu Marmatiei a vorbit la telefon in timp ce conducea autospeciala politiei locale, va comunicam faptul ca urmare a verificarilor efectuate, functionarul public a fost sanctionat contraventional conform prevederilor art 101 alin. 2 din O.U.G. 195/2002.

Preluare Sighet247

Articolul INCIDENT LA SIGHET: Sofer amendat dupa ce i-a atras atentia unui politist local sa nu vorbeasca la telefon in timp ce se afla la volan (VIDEO/ACTUALIZARE) apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

ULTIMA ORA: Barbat lovit de cal la Ponorata
Citeste
REBEL DE MARAMU' – Umarire cu politisti si un sofer de 53 de ani, rupt de beat la volan si cu muzica la maxim
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.