INCEP LUCRARILE / ACTUALIZARE: 300.000 de euro pentru a salva un cartier din Borsa (GALERIE FOTO)

Ploile abunde din ultimele zile au creat probleme mari in orasul Borsa. Acolo, un dig de aparare de pe malul drept al raului Cisla s-a surpat iar un cartier intreg risca sa fie inghitit de ape.

"Conform hartii pe care v-am trimis-o este vorba de cinci blocuri si peste 200 de case. Este nevoie de refacerea digului pe o lungime de aproximativ 1500 metri. Daca nu se reface urgent iar nivelul apei va creste cu un metru atunci clar drumul de ocolire al orasului, reteaua de canalizare, linia electrica de medie tensiune, 200 de apartamente din cele cinci blocuri si peste 200 de gospodari sunt in pericol. Si asta pentru ca apa va ajunge in zona locuita.

Din calculele noastre pentru refacerea acestui dig este nevoie de peste 300.000 euro. Cei de la Apele Romane ar trebui sa suporte costurile. Noi ca administratie locala avem acesti bani. Din cate stiu eu maine (joi 25 iunie 2020) vor incepe lucrarile in zona respectiva. Stiu ca nu sunt bani.

Speram ca birocratia sa nu tina pe loc aceasta lucrare pentru ca riscul de inundatii este enorm de mare in zona respectiva" ne-a declarat Sorin Ion Timis, primarul orasului Borsa.

ACTUALIZARE

In cursul zilei de joi s-a intervenit cu blocuri de piatra in zona apararii de mal care s-a surpat ieri.

Comenteaza cu Facebook

Articolul INCEP LUCRARILE / ACTUALIZARE: 300.000 de euro pentru a salva un cartier din Borsa (GALERIE FOTO) apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Referendum de o saptamana in Rusia pentru alegerea lui Vladimir Putin presedinte pe viata
Citeste
CCR a declarat neconstitutionala carantina/ Starea de alerta, prelungita fara acordul Parlamentului
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.