Incendiu de vegetatie uscata, stinsa cu ajutorul voluntarilor si al padurarului

In Poinile de Sub Munte a izbucnit un incendiu de vegetatie uscata, focul cuprinzand mai multe hectare.

Au intervenit echipaje de pompieri voluntari, alaturi de padurarul Ion Cuth, care au reusit sa stinga focul care se apropia cu repeziciune de o zona cu case.

COMENTARIU CITITOR

IRESPONSABILITATE, fenomenul se repeta anual zona loc.Bogdan Voda-Bocicoel ,,curatarea terenurilor" de catre cetateni. Au ars peste 8 hectare de plantatie ale Ocolului Silvic Dragomiresti iar in total peste 30 hectare vegetatie.

La lichidare au participat pompieri, politisti, personal din cadrul Ocolului Silvic Dragomiresti si personalul din cadrul U.A.T Bogdan Voda. Trist, ne batem joc de mediu…. practic de noi.

Tot azi, pompierii maramureseni intervin la stingerea unui incendiu tot de vegetatie uscata izbucnita la Bocicoel .

Acelasi scenariu si la Viseu de Jos, pe Valea Draguiesei. Acolo, o localnica a scapat focul de sub control si acesta a patruns intr-o padure. Noroc cu pompierii civili care au intervenit urgent si au reusit sa il localizeze si sa il stinga.

PREVENIRE CARE TREBUIE RESPECTATE PE TIMPUL LUCRULUI CU FOCUL DESCHIS:
sa nu utilizeze focul deschis in locuri cu pericol de incendiu si pe timp de vant;
– sa nu utilizeze focul deschis la distante mai mici de 10 m fata de materiale sau
substante combustibile ;
– arderea miristilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deseurilor si a altor materiale combustibile sa se faca in locuri special amenajate;
– cetatenii sa se intereseze in prealabil la primarie in ceea ce priveste planificarea zilelor si locurile special amenajate in care se aduna resturile menajere si vegetatia uscata din localitate in scopul arderii;
– arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deseurilor si miristilor sa se faca numai in baza permisului de lucru cu foc, emis de catre primarii, dupa ce a fost informat in prealabil serviciul voluntar/privat pentru situatii de urgenta.
– sa asigure supravegherea permanenta a arderii si sa stinga jarul dupa incetarea
acesteia.

De asemenea, cetatenii trebuie sa stie ca sunt considerate contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 1000 lei la 2500 lei, conform HGR nr. 537/2007 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele de prevenire si stingere a incendiilor, urmatoarele fapte:

– arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deseurilor si a altor materiale combustibile, fara obtinerea permisului de lucru cu foc si fara luarea masurilor pentru impiedicarea propagarii focului la vecinatati.

Perchezitie domiciliara la un barbat care produce bauturi spirtoase, sustragandu-se de la plata obligatiilor fiscale
Citeste
Anunt important de la Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" din Baia Mare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.