Incendiu de vegetatie uscata pe valea porcului la viseu de jos

Un incendiu violent a izbucnit in aceasta seara in zona Vaii Porcului din Viseu de Jos. Alarma a fost data in jurul orei 19.30, cand oamenii au anuntat ca o suprafata importanta de teren a luat foc. 

La fata locului s-au deplasat echipaje ale SVSU Viseu de Jos si ale pompierilor militari din Viseu de Sus. Trei ore a durat interventia pana s-a reusit localizarea si stingerea focului, care risca sa ajunga intr-o padure de foioase.

Se pare ca persoane necunoscute au aprins intentionat focul, cel mai probabil pentru a arde resturile in urma curateniei de primavara.

Interventia a fost dificila din cauza zonei greu accesibile, situate la aproximativ 3 kilometri de sat.

Sfaturi de la pompierii maramureseni

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate in perioada imediat urmatoare, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Gheorghe Pop de Basesti" al judetului Maramures face apel la cetateni sa respecte urmatoarele masurile specifice de prevenire a incendiilor.

Cetatenilor li se recomanda sa nu utilizeze focul deschis in locuri cu pericol de incendiu si pe timp de vant, dar si sa nu utilizeze focul deschis la distante mai mici de zece metri fata de materiale sau substante combustibile . Trebuie stiut ca arderea miristilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deseurilor si a altor materiale combustibile sa se faca in locuri special amenajate. Conform legii, cetatenii sa se intereseze in prealabil la primarie in ceea ce priveste planificarea zilelor si locurile special amenajate in care se aduna resturile menajere si vegetatia uscata din localitate in scopul arderii. Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deseurilor si miristilor trebuie sa se faca numai in baza permisului de lucru cu foc, emis de catre primarii, dupa ce a fost informat in prealabil serviciul voluntar/privat pentru situatii de urgenta. Este important ca toti cetatenii sa asigure supravegherea permanenta a arderii si sa stinga jarul dupa incetarea acesteia.

Cetatenii trebuie sa stie ca sunt considerate contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei, conform HGR nr. 537/2007 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele de prevenire si stingere a incendiilor, urmatoarele fapte: arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deseurilor si a altor materiale combustibile, fara obtinerea permisului de lucru cu foc si fara luarea masurilor pentru impiedicarea propagarii focului la vecinatati.

Rezultate Loto 6 din 49, Loto Joker, Loto 5 din 40, Noroc. Numere castigatoare 24 martie 2019
Citeste
Numarul celor care au murit din cauza gripei a ajuns la 186
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.