Inca un cal, folosit ca momeala, si mistreti tinuti captivi, pe fonduri de vanatoare din maramures si bistrita nasaud

Un corp de control a fost trimis in Fiad, comuna Romuli. Conform prefectului, pe fondul de vanatoare gestionat de Pavel Singeorzan ar mai fi fost folosit un cal pe post de momeala. Si totodata, ar exista un tarc construit ilegal in care sunt tinuti captivi zeci de mistreti.

S-ar parea ca practica de a folosi animale pe post de momeala pentru vanatoare, nu ar inceta, nici dupa valurile facute in ultima perioada.

Conform prefectului, in Fiad a fost trimis un corp de control tocmai pe aceasta problema.

"Este vorba de un animal mort, de un cal mai exact, care a fost dus ca hrana pentru animalele salbatice, descoperit de cateva zile. Am trimis Corpul de control al prefectului, impreuna cu reprezentanti de la Directia Sanitar-Veterinara, Inspectoratul de Politie Judetean si Garda Forestiera la fata locului. Acum doua zile, au ajuns acolo la 20:30 si nu au mai putut urca spre cabana unde au fost facute pozele. A doua zi cand au ajuns acolo, calul era mutat in alta parte, la granita dintre judetele Bistrita-Nasaud si Maramures. Nu e prima ilegalitate pe fondul respectiv, a mai fost cazul unui animal viu care a fost legat ca sa atraga animale salbatice, ursi, ce vor mai fi fost. Domnul administrator Pavel Singeorzan isi face legile dupa bunul sau plac", a explicat Stelian Dolha.

Mai mult, in timpul controlului, ar fi fost descoperit un tarc in care ar fi tinuti captivi zeci de mistreti.

"El a imprejmuit o suprafata de vreo 30 de hectare unde tine in captivitate, zice el 17, dar din datele noastre sunt vreo 70 de mistreti. In prima sedinta de Comitet Local de Combaterea Bolilor i-am cerut sa spuna daca sunt metisi sau mistreti. Trebuie sa ne dumirim, sa vedem ce sunt. I-am cerut sa darame toata imprejmuirea respectiva. Am transmis o informare si catre Primaria Romuli care trebuie sa faca lucrul acesta. Cum exista autorizatii de constructie trebuie sa existe si demolare pentru ca e pe raza perimetrului lor. Pana acum nu s-a intamplat nimic pentru ca domnul Singeorzan sfideaza institutiile statului. Garda Forestiera, care i-a dat si preaviz de 90 de zile, l-a si amendat cu vreo 2000 de lei. A platit amenda, dar a mers in continuare asa. Azi dimineata a venit avocatul domnului Singeorzan si de la firma Montana care administreaza fondul de vanatoare si mi-a spus ca au inceput sa demoleze imprejmuirea respectiva, desi initial, printr-o adresa, m-au informat ca nu se poate fiindca e gardul inghetat ", a mai spus prefectul.

Dolha a catalogat actiunile lui Pavel Singeorzan ca fiind sfidatoare la adresa institutiilor si a anuntat ca politia a deschis dosar penal privind ilegalitatile care se comit pe acel fond de vanatoare.

Explicatie foto: fotografii din localitatea Fiad unde a fost calul si din Maramures, unde a fost ulterior mutat

FOTO: ANTENA 1 – Observator / text info: Bistriteanul.ro.

S-au tras cinci focuri de avertisment, dar contrabandistii tot au scapat
Citeste
CINE PE CINE DISCRIMINEAZA? CNCD l-a amendat, din nou, pe primarul Chereches pentru gardul de protectie care delimiteaza blocurile sociale de strada Horea
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.