Inca doi condamnati pentru infractiuni rutiere

Gradul de indisciplina al participantilor la trafic continua sa se mentina la un nivel ridicat, in ciuda amenzilor mari si a eforturilor depuse de politisti pentru reducerea accidentelor rutiere.

Doar in ultimele doua zile, la Seini, Dragomiresti si pe raza Sectiei 5 Politie Rurala Ocna Sugatag, in cadrul unor actiuni desfasurate de politisti impreuna cu reprezentantii Registrului Auto Roman pentru siguranta participantilor la trafic, au fost aplicate peste 60 de sanctiuni contraventionale pentru abateri rutiere, in valoare de peste 21.000 de lei. Au fost retinute 12 certificate de inmatriculare.

O data la doua luni, in jur de 45 de persoane care au savarsit infractiuni la regimul rutier , dar fata de care a fost dispusa amanarea aplicarii pedepsei, respectiv suspendarea exercitarii pedepsei, sub supraveghere, intra intr-un program de constientizare a consecintelor generate de faptele lor, derulat de Serviciul Politiei Rutiere si Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, in parteneriat  cu Serviciul de Probatiune Maramures. Majoritatea celor obligati sa frecventeze acest program au savarsit infractiunea de conducere sub influenta bauturilor alcoolice.

 Tinand cont de gradul de pericol pe care-l implica nerespectarea normelor de circulatie rutiera, infractiunile rutiere intrand in Codul Penal la capitolul Infractiuni contra sigurantei publice, cei care nu inteleg importanta respectarii legislatiei trebuie sa stie ca risca sa fie condamnati la executarea unei pedepse privative de libertate.

Este si cazul a doi tineri, un baimarean de 22 de ani si un tanar de 29 de ani din Chelinta, care au fost condamnati fiecare la o pedeapsa de 1 an inchisoare pentru comiterea infractiunii de conducere a unui vehicul fara a poseda permis de conducere. Ambii au fost depusi de politisti in Penitenciarul Baia Mare.

Urmarit international depistat in Baia Mare
Citeste
Perchezitii pentru combaterea contrabandei
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.