In vreme ce majoritatea romanilor stau in casa si pastreaza distanta sociala, altora li se permite totul

Au trecut aproape doua luni de la declararea starii de urgenta in Romania. Decretul semnat de presedintele Klaus Johannis si ordonantele emise de ministrul de interne Vela au fost pentru "unii muma, pentru alti ciuma". Astazi va vom prezenta imagini de la trei cazuri de acest gen: un botez in apele raului Lapus la Catalina . Mentionam faptul ca toate aceste imagini au fost postate pe retele de socializare.

Am tot prezentat in aceste doua luni mai multe cazuri din Maramures in care ordonantele militare au fost pur si simplu "calcate in picioare" de unii cetateni sau, putem spune, fara a gresi credem, ca unii au avut "spatele asigurat" in sensul ca autoritatile au suferit de "orbul gainii".


Stim foarte bine ca una dintre ordonantele militare emise in aceasta perioada a interzis ca la o nunta, inmormantare, botez sa participe mai mult de 8 persoane. Colegul nostru Adi Rusu de la Detectivul de Presa Soc a prezentat cazul politistului din Moisei, care si-a inmormantat mama cu alai, in vreme ce un alt localnic a fost ingropat rapid in concordanta cu prevederile ordonantei militare.

Noi am prezentat un caz de la Ferneziu unde o familie a organizat o inmormantare la care au participat zeci de oameni. Distantare sociala – nici vorba de asa ceva. Am cerut la momentul respectiv detalii despre masurile luate, raspunsul nu a venit niciodata din partea CJSU Maramures.

Am prezentat cazul de la Finteusu Mic unde zeci de oameni au fost botezati in apele paraului Barsau. Atunci ni s-a transmis ca s-au aplicat 19 sanctiuni contraventionale. Ei bine nu a fost singurul botez. A mai fost altul in apele raului Lapus, desi era INTERZIS sa participe mai mult de opt persoane.

Am prezentat imagini de la o inmormantare din cimitirul Tanatorio din Baia Mare unde au participat sute de persoane.

Initial ni s-a spus ca totul a fost perfect legal ca au fost doar apartinatorii imaginile video prezentate de noi din interior i-au contrazis pe cei de la CJSU Maramures, dovedind faptul ca ne-au mintit.

Dar iata ca nu a fost singura inmormantare care nu a respectat legea. Va prezentam imagini de la capela Cimitirul Horea unde s-a intamplat acelati lucru.

Imaginile video pe care vi le prezentam mai jos ne arata inca o data faptul ca CJSU Maramures fie nu a stiut nimic, fie pur si simplu s-a facut ca nu vede. Cu alte cuvinte respectarea prevederilor din ordonantelele militare emise in perioada starii de urgenta a fost FACULTATIVA si doar pentru UNII CETATENI AI ROMANIEI. CINE RASPUNDE PENTRU ACEST LUCRU? Asteptam raspunsul autoritatilor.

21 de vitezomani au ajuns pietoni, retinut pentru dupa s-a urcat beat si fara permis la volan
Citeste
Anunt important! Din 12 mai se reia activitatea de relatii cu publicul la nivelul ghiseului Serviciului Rutier
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.