"In sculptura ma refugiez si imi incarc bateriile"

Extrem de rar avem ocazia sa va prezentam preocuparile din afara serviciului ale angajatilor de la Inspectoratul de Politie al Judetului Maramures. Unele dintre acestea sunt diametral opuse muncii de politist.

www.baiamare24.ro si www.vasiledale.ro va prezinta in exclusivitate "viata din afara vietii" de om al legii in slujba cetateanului. Astazi, ne-am oprit la seful Postului de Politie al Comunei Satulung: Florin UNGUR.

Angajat al IPJ Maramures de 27 ani, Florin Ungur este de 17 ani seful Postului de Politie al Comunei Satulung

De unde pasiunea pentru sculptura?

Am inceput in urma cu cinci ani. Munca de politie este grea, stresanta, dar extrem de frumoasa. Am simtit ca in afara serviciului trebuie sa fac ceva pentru a ma relaxa, pentru a-mi reincarca bateriile. Asa a inceput totul. Este un hobby pentru mine, dar eu cred ca se impaca excelent cu munca de politie. Dupa ore-ntregi de munca ma refugiez in atelier si acolo imi incarc bateriile.

Ai invatat undeva sculptura?

Elementele de baza le-am invatat de la un mester mai in varsta. Apoi vizionam pe internet alti mesteri cum lucreaza. Incet-incet am inceput singur sa lucrez. Am inceput sa sculptez cu o dalta din lemn de paltin. Pentru astfel de lucrari trebuie sa ai multa rabdare si perseverenta.

Acasa le realizati?

Nu. Atelierul il am langa postul de politie Satulung, intr-o anexa. Cum termin munca de politie, ma refugiez putin in micuta incapere transformata in atelier. Imaginile sunt preluate de pe diferite site-uri de sculptura. Practic ma uit la o fotografie si incep munca. Totul manual.

V-ati axat pe un de tip de sculptura?

Am inceput cu panoplii de vanatoare. Apoi am sculptat icoane cu teme religioase, icoane cu teme florare.

Modul cum se descurca romanul e apreciat in Franta drept suprarealism
Citeste
Copil lovit de masina langa combinatul din baia mare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.