In maramures sunt izolate la domiciliu 3

Echipaje mixte alcatuite din politisti, jandarmi politisti locali si militari din cadrul Ministerului Apararii Nationale au executat 123 de misiuni, in ultimele 24 de ore, pe raza judetului Maramures.

Cele 405 efective angrenate au procedat prin misiuni specifice la verificarea respectarii interdictiilor stabilite prin ordonanta militara de izolare la domiciliu, pe o perioada de 14 zile, a persoanelor aflate in evidenta, fluidizarea traficului rutier si escortarea convoaielor alcatuite din vehicule ale cetatenilor care au revenit in tara prin punctele de trecere a frontierei de stat, controale in domeniul combaterii criminalitatii economice, verificarea interdictiilor impuse societatilor comerciale si persoanelor fizice autorizate, dupa declararea starii de urgenta, depistarea si identificarea persoanelor care se sustrag masurii de izolare la domiciliu.

S-au aplicat 224 de sanctiuni contraventionale in valoare de 351.950 lei pentru nerespectarea masurilor de izolare la domiciliu, pentru fapte de natura economica si altele in context.

A fost identificata o persoana care nu a respectat masura izolarii la domiciliu si a fost introdusa in carantina institutionalizata, cu suportarea cheltuielilor aferente, conform reglementarilor stabilite prin ordonanta militara.

De asemenea, au fost sanctionate 202 persoane care nu au respectat interzicerea circulatiei in afara locuintei/gospodariei in conformitate cu prevederile Ordonantei Militare nr.3. In judetul Maramures sunt izolate la domiciliu 3143 de persoane, statistica ce include si membri familiei. In carantina sunt 876 de persoane, venite in tara din state aflate in zona de risc rosie si care conform procedurilor stabilite au intrat in carantina institutionalizata.
Prin ordin al ministrului sanatatii publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 263/2020, Spitalul de Pneumoftiziologie "Nicolae Rusdea" din Baia Mare a fost stabilit spital suport pentru pacientii infectati cu COVID-19.
Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta solicita cetatenilor sa respecte prevederile ordonantelor militare, recomandarile specialistilor cu privire la masurile de distantare sociala si de igiena. De asemenea, le recomandam sa se informeze doar din surse oficiale. Precizam faptul ca situatiile referitoare la persoanele infectate cu COVID-19 si numarul de teste efectuate sunt comunicate la nivel central de catre Grupul de Comunicare Strategica.

Situatia la zi: 2.460 cazuri in Romania ; 252 vindecati, 85 decese, 57 la ATI
Citeste
24 de romani din Diaspora au murit din cauza COVID-19. Numarul total al romanilor infectati in strainatate este de aproape 200
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.