In maramures se afla in carantina 899 de persoane in 37 locatii

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne si cele ale Ministerului Apararii Nationale au executat in sistem integrat 106 misiuni pe raza judetului nostru, in ultimele 24 de ore.

In aceste misiuni au fost angrenate 283 de efective care au asigurat mentinerea ordinii si sigurantei publice, depistarea si identificarea persoanelor care se sustrag masurii de izolare la domiciliu, fluidizarea circulatiei rutiere si insotirea convoaielor alcatuite din vehicule ale cetatenilor care au venit in tara, verificarea prin masuri specifice a persoanelor izolate la domiciliu aflate in evidente, verificarea respectarii de catre societatile comerciale si persoanele fizice autorizate a masurilor impuse dupa declararea starii de urgenta.

Au fost verificate la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale peste 1140 de persoane cu privire la respectarea masurii de izolare la domiciliu, in conformitate cu prevederile ordonantei militare. S-au aplicat pentru nerespectarea prevederilor legislatiei in vigoare 146 de sanctiuni in valoare de 262.000 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri in valoare de 1316 lei.

O persoana a fost depistata ca nu a respectat masura de izolare la domiciliu. A fost identificata, sanctionata contraventional si s-a luat masura introducerii in carantina institutionalizata, cu plata cheltuielilor aferente. In perioada misiunilor executate, 143 persoane nu au respectat prevederile Ordonantei Militare nr.3/2020 cu privire la interzicerea circulatiei persoanelor in afara locuintei/gospodariei, fiind identificate si sanctionate contraventional.

In judetul Maramures sunt 37 locatii de carantinare. In izolare la domiciliu sunt 1478 persoane, statistica ce include si membri familiei. Se afla in carantina 899 persoane venite in tara din state situate in zona de risc rosie si care in conformitate cu procedurile stabilite au intrat in carantina institutionalizata.

Politistii maramureseni sprijiniti de jandarmi, politisti de frontiera, politisti locali si personal silvic au executat misiuni de verificare a vehiculelor care s-au deplasat pe drumurile publice din judet si au procedat la confiscarea de material lemnos in valoare de 1600 lei.

Pe drumul judetean 109I a fost oprit in trafic un autovehicul inmatriculat in judetul Satu Mare condus de o persoana care avea suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule. In autoturism se mai afla inca o persoana. Cele doua persoane aveau completate declaratiile pe propria raspundere in conformitate cu prevederile stabilite in ordonantele militare.

Politistii i-au adus la cunostinta conducatorului autoturismului faptul ca acesta este obligat sa detina odata cu declaratia pe proprie raspundere si un permis de conducere valid pentru a conduce vehicule pe drumurile publice. Politistii au procedat la intocmirea unui dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul avand exercitarea dreptului de a conduce suspendat, fapta prevazuta de Art. 335 alin. din Cod penal.

Prefectul Nicolae-Silviu Ungur, presedintele Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta solicita maramuresenilor sa fie responsabili si sa respecte in aceasta zi de sarbatoare crestina prevederile ordonantelor militare, masurile de igiena si de distanta sociala/fizica stabilite de catre specialisti.

812 cadre medicale sunt infectate in romania cu noul coronavirus
Citeste
Maramuresul are 49 de cazuri confirmate, pe teritoriul romaniei – 6
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.