In maramures, politistii sunt si femei de serviciu

Politistii maramureseni se plang tot mai des de conditiile si mijloacele precare de care dispun pentru a-si putea duce la indeplinire munca de zi cu zi. Iar aceste aspecte, mai ajung din cand in cand si la urechile jurnalistilor. Care bineineteles pun intrebari. Intrebari care de cele mai multe ori sunt deranjante pentru cei din conducerea inspectoratelor judetene.

Din acest motiv trebuie sa spunem ca acestia poarta "principala vina" ca politistii nu au masini 4×4 in zonele de munte, nu ei sunt vinovati ca politistii din foarte multe sectii din judet nu au o persoana care sa se ocupe cu curatenia. Si exemplele pot continua. Pentru ca suntem convinsi ca toate acestea au fost cerute atat conducerii Politiei Romane, cat si forurilor de decizie din Ministerul Afacerilor Interne.

Ce am cerut noi?

Noi am cerut detalii despre faptul ca unele politii orasenesti din zonele de munte nu dispun de masini de teren pentru ca politistii sa poata interveni la sesizarile venite pe 112. Aveam informatii ca politistii intervin cu masinile personale sau ale cetatenilor pentru ca Daciile Logan nu au cum sa circule pe drumurile de munte. Mai mult, daca este asa, cine plateste combustibilul. Apoi, politistii au un timp de reactie la o sesizare venita prin 112. Se incadreaza ei in acest timp de raspuns? Daca nu ce se intampla? Este cercetat pentru ca a ajuns din cauza lipsei unui mijloc de transport corespunzator? Am intrebat si cine face curatenia la unitatile de politie? Stiam ca in aproape toate sediile de politie nu exista nicio persoana care sa faca acest lucru, iar politistii sunt si femei de serviciu.

Ce raspuns am primit din partea IPJ Maramures

"Urmare a cererii dvs adresata IPJ Maramures, formulata in baza Legii nr. 544/2001 privnd liberul acces la informatiile de interes public, cu modificarile si completarile ulterioare, va comunicam:

La nivelul Politiei orasului Viseu de Sus nu este prevazuta functia de personal contractual cu atributii in asigurarea curateniei in unitate, iar curatenia se realizeaza de catre personalul din cadrul unitatii.

Politiile orasenesti Viseu de Sus si Salistea de Sus nu au in dotare autovehicule de teren. Precizam ca achizitia unor astfel de autospeciale se realizeaza prin Inspectoratul General al Politiei Romane, iar distribuirea lor la subunitati s-a realizat in ordinea prioritatii necesitatilor unitati.

De asemenea va comunicam ca pentru a interveni in zonele greu accesibile, in unele cazuri au fost facute deplasari in teren cu mijloace de transport ce apartin politistilor sau cetatenilor. Totodata, nu au fost cercetati sau sactionati politisti pentru interventii la evenimente sesizate in zone greu accesibile.

Va asiguram de intreaga noastra disponibilitate in rezolvarea problemelor ce intra in competenta informatiilor de interes public.

Comisar sef de politie, Liviu Constantin Grozavu"

De ce a fost dus Catalin Chereches de urgenta la spital si ce spun medicii
Citeste
Facebook si Instagram dau erori: Utilizatorii nu mai pot vedea fotografiile
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.