In izolare la domiciliu se afla 3

Echipaje mixte alcatuite din politisti, jandarmi, politisti de frontiera, politisti locali si militari din cadrul Ministerului Apararii Nationale au executat 105 misiuni, in ultimele 24 de ore, pe raza judetului Maramures.

Cele 270 de efective angrenate au procedat, prin mijloace specifice, la verificarea interdictiilor persoanelor aflate in izolare la domiciliu, fluidizarea circulatiei rutiere si escortarea convoaielor alcatuite din vehicule ale cetatenilor reveniti in tara, depistarea si identificarea persoanelor care se sustrag sau nu respecta masura izolarii la domiciliu aflate in evidente, controale in domeniul combaterii criminalitatii economice, verificarea respectarii interdictiilor impuse societatilor comerciale si persoanelor fizice autorizate, sprijinirea desfasurarii activitatilor de catre angajatii Directiei de Sanatate Publica Maramures.

Au fost verificate la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale peste 3450 de persoane cu privire la respectarea masurii de izolare la domiciliu, in conformitate cu prevederile ordonantelor militare. S-au aplicat de catre organele abilitate pentru nerespectarea legislatiei 189 de sanctiuni in valoare de 247.145 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri materiale in valoare de 1246 lei. Au fost depistate si identificate patru persoane care nu au respectat masura de izolare la domiciliu si care au fost plasate in carantina institutionala, cu plata cheltuielilor aferente. In cadrul misiunilor executate, 149 de persoane nu au respectat prevederile Ordonantei Militare nr.3/2020 cu privire la interzicerea circulatiei persoanelor in afara locuintei/gospodariei.

Conform datelor centralizate la nivelul Centrului Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei Maramures in izolare la domiciliu sunt 3238 persoane, statistica ce include si membri familiei. In carantina se afla 904 persoane care au revenit in tara din state din zona de risc rosie, care in conformitate cu procedurile stabilite au intrat in carantina institutionalizata.

Au iesit din izolare la domiciliu 2855 persoane, respectiv din carantinare 274 persoane. Atragem atentia, ca incepand de astazi, au intrat in vigoare modificarile OUG1/1999 si au fost majorate cuantumul amenzilor pentru persoanele fizice si persoanele juridice. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta solicita cetatenilor sa respecte prevederile ordonantelor militare, regulile de igiena si de distantare sociala stabilite de catre specialisti.

Au ars noua autovehicule dupa ce focul a fost pus intentionat
Citeste
46 de cazuri de persoane infectate cu virusul covid-19 in maramures, peste 3
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.