In centrul de carantina de la internatul liceului forestier se afla peste 100 de persoane

Situatia in centrul de carantina aflat la internatul Liceului tehnologic "Forestier" din Sighet devine una disperata. Deja sunt peste 100 de persoane puse sub carantina, romani veniti acasa de curand din Italia, Franta, Germania si Spania si care trebuie sa petreaca cele 14 zile de carantina obligatorie, scrie Sighet247.

Printre cei internati nu sunt doar maramureseni, fiind si persoane originare din judetele Suceava, Botosani etc.

Din pacate, primarul municipiului Sighet, Horia Scubli, pare depasit de situatie si nu a luat in serios situatia existenta. Abia dupa ce Sighet 247 a publicat un articol cu privire la faptul ca Primaria nu comunica nimic, au aparut si pe site-ul institutiei cateva comunicate destinate publicitatii.

Exista situatii deosebite in centrul de carantina: persoane care au nevoie sa isi faca anumite cumparaturi: scutece pentru copiii mici, produse de igiena intima, lapte praf, incarcarea telefoanelor cu minute etc. Aceste aspecte au fost initial scapate din vedere cu totul – a izola peste 100 de persoane nu se rezuma doar la a le asigura hrana, apa si cazare.

Sighet 247 s-a implicat in ajutorarea celor carantinati si a efectuat diverse cumparaturi pentru acestia.

"Este inadmisibil ca primarul municipiului sa se trezeasca abia acum, cand situatia din centrul de carantina devine una disperata. Eu si Gavrila Mihali, alaturi de alti colegi consilieri, solicitam astazi o convocare de indata a Consiliului local intr-o sedinta de urgenta pentru a initia o serie de masuri menite sa rezolve situatia existenta la nivelul municipiului Sighet si, totodata, sa putem debloca fonduri pentru diverse achizitii necesare pentru a putea proteja populatia orasului impotriva infectarii cu noul coronavirus COVID-19. Daca primarul nu intelege sa ne convoace, desi vede ca este depasit de situatie, atunci noua, consilierilor locali, ne revine obligatia de a face acest lucru", a declarat pentru Sighet 247 consilierul local Iuga Nicolae.

Mentionam totodata ca locuitorii din zona Liceului tehnologic "Forestier" din Sighet sunt foarte speriati si nemultumiti de faptul ca se afla in preajma centrului de carantina, desi nu exista niciun pericolul asupra sanatatii lor. Totodata, acest centru se va ocupa in totalitate in cursul zilei de astazi, cel mai probabil, iar primarul municipiului nu a luat inca o decizie cu privire la alte locatii unde vor fi izolati urmatorii cetateni ce vor fi trimisi la Sighet pentru carantinare.

Primaria Sighet a emis un comunicat prin care cere cetatenilor sa se informeze doar din surse oficiale si sa respecte regulile stricte de igiena pentru a se proteja impotriva infectarii cu COVID-19:

  • spalati-va des pe maini cu apa si sapun, sau cu solutii pe baza de alcool;
  • cand tusiti sau stranutati, acoperiti-va gura si nasul cu pliul cotului sau cu o batista de hartie, apoi aruncati imediat batista si spalati-va pe maini;
  • daca aveti febra, tusiti si respirati cu greutate, mergeti la medic si spuneti-i medicului daca ati calatorit recent in strainatate;
  • evitati consumul de produse animale crude sau gatite foarte putin. Carnea cruda, laptele crud si organele crude trebuie manevrate cu grija, pentru a evita contaminarea cu alimente gatite.

    Sighet247.ro

21 locuri de cazare la Borsa

CJSU Maramures a precizat ca in Borsa sunt 21 de locuri de cazare pentru cei care vin din zona rosie. Sunt 2 camere cu 3 paturi, 3 camere cu 4 paturi si o camera cu 2 paturi. Ele sunt pentru familii cu copii si pentru pasagerii aceluiasi mijloc de transport. Nu se amesteca grupurile intre ei. Autoritatile din Borsa au muncit in ultimele 48 de ore non-stop pentru a pune la punct centrul de cazare.

" Cladirea D3 pusa la dipozitie de spital intra maine in reparatii. Peste 50 de muncitori vor lucra pentru a aranja tot in maxim 4 zile. Acolo vom avea 70 locuri de cazare" ne-a declarat Ion Sorin Timis, primarul orasului Borsa.

Va prezentam fotografii din interior si exterior.

S-au instalat corturi pentru trierea romanilor care vin din italia
Citeste
Ajutor pentru batrani si bolnavi!
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.