In ce situatii nu este permisa folosirea articolelor pirotehnice

In perioada 18 noiembrie 2019 – 6 ianuarie 2020, politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures actioneaza pentru prevenirea oricaror evenimente negative generate de nerespectarea legislatiei privind obiectele pirotehnice si pentru verificarea legalitatii operatiunilor cu articole pirotehnice desfasurate de persoanele fizice si juridice.
Politistii vor efectua actiuni si controale, atat la societatile comerciale autorizate sa desfasoare operatiuni cu articole pirotehnice, cat si in zona pietelor, targurilor sau centrelor comerciale. Vor fi vizate persoanele fizice si juridice neautorizate, care comercializeaza ambulant articole pirotehnice.
Activitatile au scopul de prevenire si de combatere a oricaror evenimente negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementeaza detinerea, comercializarea, importul, depozitarea si folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice si juridice in perioada sarbatorilor de iarna 2019/2020.

Nu uitati!

Articolele pirotehnice de tip petarda, incadrate in categoria P1, aparute pe piata romaneasca, nu sunt destinate a fi folosite in scop de divertisment, utilizarea acestora fiind permisa in cazuri deosebite, de persoanele aflate in pericol, pentru a indeparta animalele agresive sau salbatice, de catre fermieri sau de alte categorii profesionale ce utilizeaza astfel de articole pirotehnice in scop tehnic.

De asemenea, persoanele juridice autorizate nu pot comercializa catre alte persoane juridice autorizate decat articole pirotehnice din categoriile pentru care au fost autorizate.

Totodata, persoanele juridice nu pot comercializa articole pirotehnice din categoriile F2-F4. Obiectele pirotehnice din categoria F1 pot fi comercializate pe tot timpul anului

In conformitate cu legislatia in vigoare, este permisa organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile F3 si F4 numai in conditiile in care exista acordul primariei, al inspectoratului pentru situatii de urgenta judetean si avizul inspectoratului de politie judetean pe a carui raza se executa jocurile respective.

Referitor la persoanele fizice, atragem atentia ca acestea, daca au varsta de peste 18 ani, pot detine si folosi in scop de divertisment doar articole pirotehnice din categoria F1 pe tot timpul anului.

Articolele pirotehnice din categoriile F2-F4, P.1, P.2, T.1 si T.2 nu pot fi confectionate, importate, comercializate sau folosite de catre persoanele fizice in scopuri de divertisment.

"Oameni care zidesc timpul" la Liceul Teoretic "Emil Racovita"
Citeste
Iarna in Europa. Cod rosu de avalanse in Italia
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.