In borsa nu sunt persoane infectate cu coronavirus!

Ion Sorin Timis, primarul orasului Borsa, aduce lamuriri privind situatia creata si zvonurile care au circulat azi in localitate legate de persoane infectate cu coronavirus.

"Astazi, in Borsa au circulat, atat in oras cat si pe retelele de socializare, stiri dintre cele mai diverse, toate false!
S-a spus ca ar fi deja persoane infectate cu Coronavirus in oras, ca ar fi venit un elicopter sp preia bolnavi infectati sau ca ar fi ajuns la Borsa secretarul de stat Raed Arafat.
Din fericire, nimic din ce s-a speculat nu este adevarat. NU sunt persoane infectate sau cu simptome de Coronavirus in Borsa. Nu a venit nici un elicopter pentru a prelua vreo persoana infectata cu Coronavirus. Nu a fost la Borsa secretatul de stat Raed Arafat.
Astazi, la ora 9.00 am condus sedinta Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta unde au participat alaturi de mine, viceprimarul si secretarul orasului, directorul Spitalului de Recuperare Borsa, comandantul Politiei Borsa, reprezentantii ai ISU-SMURD si ai Jandarmeriei. Am stabilit impreuna pasii care trebuiesc urmati, locatia unde putem amenaja spatii pentru carantina persoanelor suspecte ca ar fi infectate cu Coronavirus si liniile telefonice unde cetatenii pot suna pentru a cere informatii.
Totodata, tinem legatura constant cu Prefectura Maramures, Directia de Sanatate Publica Maramures si Politia de Frontiera.Toti borsenii care se intorc in tara din Italia, din zonele infectate cu Coronavirus, AU OBLIGATIA sa declare la vama ca vin din zonele de risc, sa se supuna analizelor preliminare in punctele de frontiera. Daca nu prezinta simptome, sa se deplaseze spre casa si odata ajunsi sa anunte autoritatile locale, sa se autoizoleze in casa cel putin 14 zile sub monitorizarea medicilor de familie si a specialistilor de la DSP Maramures.
Nu este cazul sa inducem panica! Nu este cazul sa dezinformam! Nu este cazul sa ne impacientam! Va indemn la calm, la colaborare si sprijin", a precizat Ion Sorin Timis, primarul orasului Borsa.

86 de romani sunt in carantina de coronavirus, in maramures, dupa ce s-au intors acasa din italia, din zona de alerta
Citeste
Cum este sarbatorit dragobetele in maramures
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.