In atentia membrilor afiliati

Doresc sa va informez ca joi, 7 mai, am participat impreuna cu ceilalti colegi – presedinti ai asociatiilor judetene de fotbal la o videoconferinta cu Razvan Burleanu – presedintele Federatiei Romane de Fotbal. Unul dintre cele mai importante subiecte abordate a fost acela al reluarii competitiilor de seniori. Dupa cum stiti, competitiile pentru copii si juniori au fost suspendate pana in toamna.

⚽ LIGILE 1, 2 si 3

In contextul in care evolutia pandemiei cu COVID-19 o va permite, masurile de relaxare vor presupune reluarea meciurilor din Liga 1 undeva in jurul datei de 15 iunie. Intr-o faza urmatoare, va reincepe Liga a doua, pentru ca mai apoi sa fie programate si competitiile judetene. In aceasta editie de campionat, Liga a treia va fi inghetata, cu exceptia seriilor 2, 3 si 5, acolo unde – pentru stabilirea echipelor care vor promova in Liga a doua – se vor desfasura meciuri de baraj .

⚽ PROMOVAREA IN LIGA 3

Nicio echipa din Liga a treia nu va retrograda la finele acestui sezon, astfel schimbandu-se numarul echipelor care vor promova din campionatele judetene. In consecinta se va organiza o noua tragere la sorti, in urma careia se vor stabili 14 mini-turnee cu cate trei echipe campioane judetene. Aceste turnee se vor organiza pe terenuri neutre in prima saptamana a lunii august, iar echipa clasata pe locul 1 in fiecare astfel de turneu va promova in Liga a treia. Initial, campioana judetului Maramures urma sa intaleasca echipa castigatoare din judetul Bistrita-Nasaud. In cazul in care unele dintre echipele Ligii a treia nu se vor mai inscrie pentru sezonul 2020/2021, atunci locurile lor vor putea fi luate de gruparile cele mai bine clasate pe locul 2 in aceste mini-turnee de promovare.

⚽ CAMPIONATELE JUDETENE

Dat fiind timpul scurt ramas la dispozitie pentru a termina sezonul 2019/2020, Asociatia Judeteana de Fotbal Maramures doreste consultarea echipelor cu privire la varianta optima de a duce la bun sfarsit acest an competitional. LIGA 4

– Varianta 1: Play Off la care sa participe primele patru echipe din clasamentul Seriei Sud si primele patru echipe din Seria Nord; pentru celelalte echipe care doresc sa joace, AJFMM organizeaza un Play Out;

– Varianta 2: Final Four cu participarea primelor doua echipe din Seria Sud si a primelor doua din Seria Nord;

– Varianta 3: in situatie de forta majora, AJFMM va organiza un singur joc intre ocupantele locurilor 1 din cele doua serii pentru a desemna campioana judetului, care va reprezenta Maramuresul la mini-turneul pentru promovarea in Liga 3. Reamintim ca pentru a participa la turneul de promovare in Liga a treia, echipele trebuie sa detina Certificatul de Identitate Sportiva . In consecinta, la Play Off, in Final Four sau in finala judetului nu pot participa decat echipele care detin acest CIS!

LIGA 5

– Varianta 1: Play Off cu echipele din prima jumatate a clasamentului si Play Out cu gruparile din a doua jumatate a clasamentului;

– Varianta 2: Play Off intre echipele care doresc sa joace;

– Varianta 3: Final Four cu participarea primelor patru echipe din clasament;

– Varianta 4: in situatie de forta majora vom organiza un singur joc intre ocupantelor locurilor 1 si 2 pentru a desemna campioana judetului.

CUPA ROMANIEI


In ceea ce priveste Cupa Romaniei, meciurile ramase de disputat vor fi programate cu acordul echipelor in functie de variantele alese pentru Ligile 4 si 5.

⚽ OPTIUNILE SE COMUNICA PANA IN 29 MAI

Datele de disputare a jocurilor, formula de imperechere si sistemul de desfasurare a jocurilor le vom anunta in functie de variantele alese, atat pentru Liga 4, cat si pentru Liga 5. In acest sens, fiecare echipa inscrisa in sezonul actual in cele doua ligi trebuie sa trimita in scris – pana la data de 29 mai 2020 – varianta agreata. Optiunea trebuie trimisa fie pe fax 0362-803458, fie prin SMS la numarul de telefon 0757-419125. Inchei prin a va ruga sa respectati in continuare deciziile autoritatilor statului cu privire la aceasta criza medicala, astfel incat sa ne putem intoarce cat mai curand si – in primul rand – sanatosi la antremante si la jocurile oficiale. Zoltan Szekely – presedinte AJFMM.

Comenteaza cu Facebook

Socant: Soferul care a provocat accidentul mortal din Baiut avea o alcoolemie de… 2,29 mg/l alcool pur in sange
Citeste
VESTEA ASTEPTATA DE TOTI: Au fost publicate propunerile de relaxare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.