In 27 septembrie - votul tau conteaza!

Votul reprezinta forma principala de exercitare a puterii cetateanului. Asa functioneaza democratia,& iar& exercitarea acestui drept& constitutional& este& si o obligatie morala a fiecaruia& dintre& noi.& Alegerea primarului si a consilierilor locali sunt importante pentru prezentul si viitorul comunitatii,& aspect care trebuie sa ne motiveze si mobilizeze la vot.&

La ultimele trei alegeri locale, baimarenii au protestat fata de candidati si proiectele acestora prin neparticipare. Statisticile arata clar ca la alegerile partiale din 2011 au fost prezenti doar 29% dintre alegatorii Municipiului Baia Mare, primarul fiind validat cu votul a doar& 6,8% dintre baimareni& .

Chiar daca la alegerile din 2012 situatia a fost mai& buna, la urne fiind prezenti 42,23% dintre votanti, primarul a fost desemnat cu doar 28,3% din totalul baimarenilor.& Anul 2016 a fost unul de negare a interesului public, doar 38,75% dintre baimareni exercitandu-si dreptul de vot, rezultatul fiind alegerea unui primar cu doar 38% din totalul cetatenilor cu drept de vot din Baia Mare.

O asemenea situatie nu mai poate continua,& participarea la vot a baimarenilor fiind extrem de importanta& pentru actul decizional si administrarea municipiului. La ultimele alegeri din Romania, statisticile mentioneaza ca& in mediu urban, 2 din 3 cetateni au ales sa nu participe la vot, absenta la urne fiind dovada unei democratii nefunctionale, lipsita& de reprezentativitate si legitimitate reala.&

Trebuie sa iesim cu totii la vot daca ne dorim schimbarea clasei politice si promovarea oamenilor noi in administratie. Este singura solutie pentru a ne dezvolta si prospera, ca indivizi si comunitate!

In ultimele zile, alaturi de colegii din Partidul Miscarea Populara, am fost prezent in mijlocul baimarenilor pentru a discuta despre problemele importante ale Municipiului Baia Mare,& un& prilej de a le cere sa participe, in numar cat mai mare, la& votul& din& 27 septembrie. Satui de promisiunile pe care le primesc in fiecare campanie electorala,& niciodata puse in practica,& multi dintre cetatenii orasului nostru& considera ca votul lor nu conteaza.& & I-am rugat sa mai dea o sansa orasului si viitorului nostru comun,& subliniind clar& ca exprimarea optiunii fiecaruia dintre ei este importanta, daca& voteaza rational si nu emotional.

Alegerea primarului este importanta,& dar& decisiva este si desemnarea& prin vot a consilierilor locali.& Avem& o& nevoie& disperata de& consilieri& competenti si responsabili, oameni& care pot sa decida pentru binele comunitatii, persoane care coboara intre cetateni, cunosc problemele cartierelor si sunt preocupati de rezolvarea nevoilor baimarenilor. Experienta& personala& pe care am acumulat-o in domeniul asistentei sociale& si prezenta permanenta intre oameni sunt argumentele candidaturii mele. Am& demonstrat& cu succes ca prin munca si daruire, proiectele necesare baimarenilor pot fi puse in practica, dar nu din birou& si nici& cu suficienta sau& superioritate.& Si am mai invatat ceva, ca pentru a obtine rezultate trebuie parcurse cateva etape firesti, iar primul pas spre rezolvarea problemelor este intotdeauna dialogul,& comunicarea si abia apoi actiunea propriu-zisa. A-i& reprezenta pe concetatenii tai inseamna o mare onoare,& dar si o imensa responsabilitate.&

Va cer cu respect sa-mi acordati increderea si sprijinul pentru a va putea reprezenta cu cinste in Consiliul& Local al Municipiului Baia Mare, dar pentru asta trebuie mobilizare si o prezenta masiva la urne, constienti de importanta votului nostru, pentru viitorul familiilor, copiilor si al& comunitatii noastre.

Avem obligatia de a ne asuma destinul orasului in care traim, prin implicare si participare activa. &

Sunt Gavra Bogdanel si va asigur ca nu va voi& dezamagi. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!

Articol comandat de Partidul Miscarea Populara Maramures. Cod unic de identificare 21200020.

Articolul In 27 septembrie - votul tau conteaza! apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Anul scolar 2020-2021: CJSU Maramures a aprobat scenariul de functionare pentru fiecare unitate de invatamant din judet
Citeste
Ioan Oltean, declaratii uluitoare: DNA a fost instrumentul principal de distrugere a Romaniei
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.