"In 24 noiembrie merg la vot, pentru o Romanie normala"

PRIMARUL CHERECHES VOTEAZA CU IOHANNIS  Suntem asteptati din nou la urne in data de 24 noiembrie 2019 pentru a alege presedintele Romaniei. Votul pentru turul 2 al alegerilor prezidentiale este unul foarte important. El trebuie sa reflecte dorinta fiecaruia dintre noi, ceea ce vrem pentru Romania si asta, evident, tinand cont de rolul si atributiile pe care le are presedintele. Fara sa imi doresc sa intru prea mult in amanunte, nu trebuie sa uitam nici o secunda rolul si atributiile pe care le are un presedinte. Pentru ca nu presedintele construieste spitale sau autostrazi, nu el stabileste bugete, nici macar nu el este cel care poate dicta in ce directie trebuie sa se dezvolte Romania. In schimb, presedintele trebuie sa fie garantul independentei noastre ca stat, sa asigure respectarea Constitutiei si reprezentarea noastra pe plan international, acestea fiind cele mai importante activitati din lista lunga de atributii, unele mai mult sau mai putin importante. Mai mult, presedintele este cel care poate si trebuie sa dea un exemplu, sa fie o voce pentru oamenii care l-au ales. Pe el, omul. Sa se dezbrace de haina politica, sa ne reprezinte pe toti, indiferent de orientare politica, etnie, religie sau alte detalii. Presedintele este al tuturor si trebuie sa ii asculte pe toti, chiar si pe cei care nu i-au oferit votul si increderea. Din pacate, multi uita acest lucru. Atat votantii, cat si candidatii.

La primul tur de alegeri, m-am prezentat la sectia de votare si am ales sa nu imi exprim votul. Am explicat foarte sincer si scurt de ce am luat aceasta decizie, unii au inteles, altii mai putin. Cei care ma cunosc insa, chiar daca nu au fost de acord cu gestul meu, au putut sa aprecieze ca si de aceasta data am procedat cum mi-a dictat sufletul si cum am considerat ca este mai bine pentru comunitatea noastra. Nu sunt omul care sa faca ceva doar pentru ca asa se face, asa trebuie. Sunt omul apolitic care a fost nevoit adesea sa faca aliante de moment cu politicieni si cu partide pentru ca Baia Mare sa primeasca finantare pentru diverse proiecte, sa fim luati in considerare la nivel central. Niciodata nu m-am afiliat politic cu cineva de plictiseala sau din placere insa, de multe ori, am fost nevoit sa dau mana cu un partid, pentru o perioada, ca lucrurile sa se miste in Baia Mare. Unii nu au inteles si ma condamna. Am fost numit de la traseist politic si pana la nemernic in toate felurile. Insa, atunci cand oamenii iti incredinteaza votul lor si prin acesta increderea si speranta ca vei face totul pentru comunitate, atunci nu mai conteaza aceste aspecte. Sunt omul care si-a lasat deoparte de multe ori viata personala si sanatatea pentru ca prioritatile au fost si sunt oamenii si orasul. Am fost in PSD, in PNL, in UNPR, am stat la aceeasi masa cu persoane pe care personal poate nu le apreciez, oriunde as merge din nou, cu oricine as da mana iar, cat e necesar, sa pot sa duc la indeplinire proiectele mele pentru Baia Mare! Cand vor intelege toti substraturile care exista nu doar la noi, ci peste tot in lume si cum de multe ori e nevoie de compromisuri ca orasul sa mearga mai departe, sa existe dezvoltare, modernizare, evolutie, atunci o sa fie poate putin mai usor si pentru oamenii care isi asuma rolul de primar, de presedinte.

In turul 2, voi merge si voi vota. Imi voi acorda votul lui Klaus Iohannis. Vineri, 15 noiembrie 2019, presedintele Romaniei vine in Baia Mare si pentru a sustine demersul nostru prin care ne dorim sa devenim Capitala Europeana a Tinerilor in 2022. Prin acest gest, Klaus Iohannis ne demonstreaza ca este un om politic receptiv, chiar si intr-o perioada de efervescenta electorala, e receptiv la ceea ce are nevoie un oras, o comunitate, cei tineri, acest proiect al nostru. Cu atat mai mult cu cat acest proiect nu este doar pentru Baia Mare, ci pentru Romania, pentru ca suntem singurii care reprezinta tara noastra in aceasta competitie. In ceea ce o priveste pe doamna Viorica Dancila, consider ca are o experienta vasta de parlamentar european si cred ca ar fi putut sa fie un foarte bun comisar european. In pofida modului in care este perceputa de catre o parte din electorat, sunt convins ca are intentii bune si apreciez ca a tinut piept cu brio unui astfel de demers cum este participarea la alegerile prezidentiale. Este un mesaj puternic adresat si romancelor, intr-o perioada in care inca, in tara noastra, femeile nu neaparat beneficiaza de egalitate de sanse, mai ales la nivel inalt. Eu mereu am respectat femeile si lucrez foarte bine cu doamnele si domnisoarele. De aceasta data, votul meu va merge spre cel care a auzit, a inteles si sustine mesajul comunitatii noastre. Baia Mare are sansa de a deveni Capitala Europeana a Tineretului in 2022, sa reprezinte cu cinste si onoare Romania in Europa!

Dr. ec. Catalin Chereches
Primarul Municipiului Baia Mare

Unde vor fi amplasate aparatele radar vineri, 15 noiembrie, pe drumurile din Maramures
Citeste
Azi incepe POSTUL CRACIUNULUI. 40 de zile fara carne, branza si oua, 15 zile de dezlegare la peste si vin
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.