IJJ Maramures: 21 elevi jandarmi aflati in stagiu de practica au depus juramantul militar

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Maramures, intr-un cadru restrans, impus de conditiile referitoare la distantarea sociala, cei 21 elevi jandarmi aflati in stagiu de practica au depus juramantul militar fata de tara si popor. Pe rand, fiecare dintre ei si-a rostit numele iar apoi legamantul sacru fata de tara.

Dupa rugaciunea de sacralizare a juramantului savarsita de catre preotul militar al unitatii, inspectorul sef, colonel Petru - Marcel Floristeanu a transmis tinerilor elevi un mesaj: ,,Depunerea juramantului militar este un moment unic, emotionant pentru fiecare militar, exprima angajarea tinerilor elevi pe drumul onoarei militare, al pregatirii temeinice, al misiunii mereu indeplinite. Depunerea juramantului este momentul in care obligatiilor ce revin fiecarui cetatean li se adauga obligatii noi care onoreaza si innobileaza. Prioritatea interesului public, sacrificiul in beneficiul comunitatii, al Patriei, devin de azi firescul vietii de zi cu zi pentru fiecare din tinerii elevi. Sentimentul de mandrie, dar si de asumare a unei mari responsabilitati traite in astfel de momente, ne calauzeste pasii in cariera si ne revine in memorie atunci cand ne este mai greu. Va doresc succes in indeplinirea obiectivelor stabilite iar la finalul studiilor va asteptam sa fiti colegii nostri!".

Articolul IJJ Maramures: 21 elevi jandarmi aflati in stagiu de practica au depus juramantul militar apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

ISU MARAMURES: CEREMONIE DE DEPUNERE JURAMANT SI TRECERE IN REZERVA
Citeste
ACTUALIZARE/ CRIMA ODIOASA IN MARAMURES – O femeie din Bozanta Mica si-a ucis copilul,sufocandu-l in somn. Detalii halucinante
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.