Hoti specializati pe furturi din masini, prinsi de politistii din baia mare

Politistii de investigatii criminale din Baia Mare, cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale din Politia Romana, au probat activitatea infractionala a unei grupari, specializata in furturi din autovehicule./ Trei barbati au fost arestati preventiv.

In urma investigatiilor, politistii baimareni au reusit sa probeze doua fapte comise de trei barbati, cu varste cuprinse intre 39 si 44 de ani, toti din judetul Arad, in cursul anului 2018.

Cei in cauza ar fi folosit un dispozitiv de bruiere a semnalului radio transmis de telecomenzile sistemelor de inchidere centralizata, patrunzand in doua autoturisme de lux de unde ar fi sustras, intr-un caz suma de 80.000 de lei si in celalalt suma de 5.000 de euro.

De asemenea, la data de 26 martie a.c., pe raza municipiului Bucuresti, aceleasi persoane, folosind acelasi mod de operare, ar fi sustras dintr-un alt autoturism de lux suma de 75.000 de lei.

Miercuri, 27 martie, cei trei barbati au fost depistati in trafic pe raza municipiului Arad si au fost retinuti de politisti pentru 24 de ore, iar la data de 28 martie, Judecatoria Baia Mare a emis pe numele acestora mandate de arestare preventiva, pentru 30 de zile.

Totodata, s-a dispus indisponibilizarea autoturismului, in valoare de 50.000 de euro, cu care acestia se deplasau si care ar fi fost folosit la comiterea faptelor.

Cercetarile sunt continuate, in vederea stabilirii intregii activitati infractionale, existand indicii despre implicarea membrilor grupului infractional in savarsirea unor fapte similare pe raza mai multor judete.

La actiuni au participat si politisti din cadrul Sectiei nr. 1 Politie Bucuresti si Inspectoratului de Politie al Judetului Arad.

locul 11 pe lista nationala
Citeste
Grupare specializata in furturi din autovehicule, destructurata de politistii baimareni
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.