Hoti impiedicati de un vecin vigilent, un altul prins in flagrant cand incerca sa fure medicamente dintr-o farmacie

Un baimarean nu a reusit nici sa sustraga medicamente dintr-o farmacie in care intrase prin efractie, nici sa foloseasca telefonul mobil pe care l-a sustras anterior dintr-un local public. A fost prins in flagrant si retinut pentru 24 de ore.

Duminica dimineata, la ora 06.05, politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale Baia Mare au fost sesizati cu privire la faptul ca echipajul unei firme de paza a prins in flagrant si retinut un barbat care a patruns intr-o farmacie situata pe bulevardul Traian.

Politistii au constatat ca este vorba de un baimarean de 33 de ani. Primele verificari efectuate au relevat ca acesta a patruns prin efractie in farmacie, cu intentia de a sustrage medicamente si unitatea centrala a computerului, insa nu a reusit intrucat s-a declansat alarma si a fost prins de agentii de paza.

Totodata, in urma extinderii cercetarilor, politistii au stabilit ca baimareanul
este banuit de furtul unui telefon mobil, dintr-un local public situat pe strada Scolii din municipiu. Telefonul, gasit asupra lui, a fost recuperat si predat partii vatamate.
In baza probatoriului administrat in cauza, baimareanul a fost retinut de politisti pentru 24 de ore si urmeaza a fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva. Politistii continua cercetarile pentru documentarea intregii activitati infractionale a acestuia.

Vecinul bun, la nevoie se cunoaste – hoti "impiedicati" de vigilenta unui baimarean

Se spune ca un vecin bun face cat 10 rude indepartate. Modul in care a procedat un barbat din Baia Mare confirma acest lucru. Barbatul, care locuieste pe strada Vlad Tepes din municipiu, a auzit ieri dimineata in jurul orei 09.00 zgomot iar in momentul in care a iesit pe hol a observat ca persoane necunoscute incercau sa patrunda intr-un apartament nelocuit. Fiind surprinse, acestea au fugit, nereusind sa-si duca planul la bun sfarsit. Baimareanul i-a sesizat pe politisti, care au intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de tentativa la furt calificat si desfasoara cercetari in vederea identificarii acestora.
Implicarea si interesul pentru protejarea bunurilor celorlalti constituie ceea ce numim spirit civic. Politistii apreciaza intotdeauna atitudinile de acest gen, cu atat mai mult cu cat acestea constituie un exemplu pentru o intreaga comunitate, si incurajeaza cetatenii sa ia atitudine ori de cate ori constata o ilegalitate, sesizand politia prin apelul de urgenta 112!

O infractiune si doua sanctiuni contraventionale aplicate, in urma unor controale pe malul raului Somes
Citeste
Fara Permis: 2-3, scorul inregistrat in weekend, in "miuta" soferilor
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.