HARTA: Scenariile in care se incadreaza fiecare localitate Maramures pentru inceperea scolii

Ministerul Sanatatii a publicat lista incidentei cazurilor de COVID-19 pentru fiecare localitate din Romania. Pe baza acestor date, vor fi stabilite scenariile dupa care vor functiona scolile la inceputul anului scolar.

"Astazi, 7 septembrie 2020, toate directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti vor informa Inspectoratele Scolare Judetene/al Municipiului Bucuresti, respectiv senatele universitare ale institutiilor de invatamant superior si Comitetele Judetene / al Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta (CJSU/CMBSU) cu privire la situatia epidemiologica la nivelul fiecarei localitati, iar pana la data de 10 septembrie, in functie de aceste date, de particularitatile locale, de infrastructura si resursele umane ale fiecarei unitati de invatamant in parte, consiliul de administratie al unitatii de invatamant va propune Inspectoratului Scolar Judetean/al Municipiului Bucuresti aplicarea unuia dintre scenariile de organizare si desfasurare a cursurilor in unitatea de invatamant, conform Ordinului ministrului educatiei si cercetarii si al ministrului sanatatii 5487/1494/ 01.09.2020.

Care sunt scenariile
Comitetele judetene/al municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta (CJSU/CMBSU) vor emite hotararea privind scenariul de functionare pentru fiecare unitate de invatamant pentru inceputul anului scolar 2020-2021. Criteriul epidemiologic in baza caruia unitatile/institutiile de invatamant stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidentei cumulate, respectiv numarul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori.

Scenariul 1 prevede participarea zilnica a tuturor prescolarilor si elevilor in unitatile de invatamant, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie.

Scenariul 2 – participarea zilnica a tuturor prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, a elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie si Revenirea partiala (prin rotatie de 1-2 saptamani) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu si liceu, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie.

Scenariul 3 – participarea tuturor prescolarilor si elevilor la activitati / lectii online.

Situatia in Maramures conform hartii si tabelelor de mai jos: La Coroieni scoala va incepe exclusiv online. Incidenta de pozitivi este 5,99 la o mie de locuitori.

Articolul HARTA: Scenariile in care se incadreaza fiecare localitate Maramures pentru inceperea scolii apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Parohia Somcuta Mare are un nou preot
Citeste
Comisia Europeana cauta parteneri de implementare pentru Centrele de Informare EUROPE DIRECT
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.