"HACKER-ITI" SAU CU CHEF DE GLUME? Postari cel putin ciudate pe pagina oficiala a Consiliului Judetean Maramures (ACTUALIZARE)

In urma cu putin timp, cateva postari cel putin neobisnuite au fost publicate pe pagina oficiala de Facebook a Consiliului Judetean Maramures. Mai mult, imaginile de profil si coperta ale paginii institutiei au fost schimbate cu unele in care sunt surprinse niste... pasari.

Ramane de vazut daca este vorba despre greseala, ori daca pagina a fost preluata de vreun hacker. Asteptam un punct de vedere oficial din partea Consiliului Judetean Maramures, cu privire la acest caz.

ACTUALIZARE:

La cateva ore de la publicarea articolului nostru, institutia a decis ca e momentul sa faca public un eveniment care a avut loc inca de luna trecuta. Mai exact, conform comunicatului oficial, se pare ca pagina de Facebook a Consiliului Judetean a fost preluata de hackeri printr-un atac cibernetic. De asemenea, in comunicatul transmis azi, 11 august (la mai bine de o luna de la atac), institutia face apel catre cei care au furat pagina sa o restituie...

Va redam mai jos, integral, comunicatul CJ Maramures cu privire la aceasta situatie:

"In data de 4 iulie 2020, pagina oficiala Facebook a Consiliului Judetean Maramures a fost preluata de hackeri printr-un atac cibernetic, fapt pentru care institutia a efectuat toate demersurile legale pentru recuperarea acesteia. Imediat dupa furtul paginii creata de institutia judeteana, conducerea Consiliului Judetean Maramures a facut plangeri penale la Inspectoratul Judetean de Politie, la Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures, la SRI dar si la alte organe abilitate sa intervina intr-un astfel de furt intelectual, pagina Facebook continand informatii si albume foto realizate de angajatii institutiei, in decursul a peste cinci ani de zile. Totodata, a fost contactati si reprezentantii Facebook, carora le-a fost reclamata gravitatea problemei. Desi pana in prezent atacatorii nu au fost descoperiti, vor fi continuate actiunile de gasire si pedepsire a celor vinovati, conform legii. Noul Cod Penal prevede pentru infractiunile contra sigurantei si integritatii sistemelor si datelor informatice pedepse cu inchisoarea cuprinse, dupa caz, intre 3 luni si 7 ani.

Natura schimbarilor care s-au efectuat pe pagina indica faptul ca cei care au preluat-o ar actiona de pe teritoriul Romaniei si nu din afara tarii. Dupa mai bine de o luna de inactivitate destinata urmaritorilor, marti, 11 august, cei care au preluat absolut fraudulos aceasta pagina au inceput sa publice continut care, pana la acest moment, nu are legatura cu activitatea institutiei.

Institutia Consiliului Judetean Maramures face un apel catre cei care au pus stapanire ilegal pe aceasta pagina sa o restituie proprietarilor de drept, in cel mai scurt timp.

Incepand cu data de 14 iulie 2020, Consiliului Judetean Maramures detine o noua pagina Facebook, unde cetatenii pot urmari online activitatea institutiei la adresa https://www.facebook.com/judetul.maramures/. Pe aceasta cale, invitam maramuresenii sa sprijine cu distribuiri noua pagina a institutiei si, de altfel, singura pentru al carei continut Consiliul Judetean Maramures isi asuma responsabilitatea. De asemenea, ii sfatuim pe urmaritorii vechii pagini sa o raporteze, urmand pasii prezentati in sectiunea ,,Centrul de ajutor Facebook". Consiliul Judetean Maramures nu isi asuma responsabilitatea pentru continutul publicat pe pagina pe care nu o mai are in administrare si indeamna cetatenii la vigilenta maxima in ceea ce priveste sursele de informare din mediul online", se arata in comunicatul transmis de catre Consiliul Judetean Maramures.

Sursa ActualMM

Articolul "HACKER-ITI" SAU CU CHEF DE GLUME? Postari cel putin ciudate pe pagina oficiala a Consiliului Judetean Maramures (ACTUALIZARE) apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Actualizare: Un membru PNL Baia Mare confirmat cu noul coronavirus. PNL Maramures ia masuri de preventie in contextul pandemiei de Coronavirus
Citeste
Cine ar putea beneficia de cele 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID cerute de Romania? Explicatiile ministrului Tataru
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.