Guvernul PNL a solicitat inchiderea anumitor piete. Camera Deputatilor a votat impotriva. Deputatul Adrian TODORAN: Pietele raman deschise. Am votat pentru producatorii locali

Camera Deputatilor a aprobat, cu larga majoritate functionarea in continuare a pietelor sau targurilor situate in spatii inchise. Desi s-a inregistrat doar un vot impotriva, cele peste 90 de abtineri pot fi considerate tot voturi contra, ele fiind inutile in vederea mentinerii comertului in pietele inchise. Deputatul Adrian Todoran, vicepresedinte al Partidului Miscarea Populara la nivel national, sustine ca inchiderea anumitor targuri si piete este abuziva, in conditiile in care accesul in marile magazine, ce functioneaza tot in spatii inchise, e permis oricui si oricand.

"PNL si USR fac jocul unor interese economice evidente. Au votat prin abtinere. Practic, IMPOTRIVA functionarii pietelor in spatii inchise. Indiferent de culoarea politica, toti deputatii aveau obligatia morala de a vota pentru. Avem cu totii nevoie de produsele obtinute de producatorii locali. Avem nevoie de produse de calitate, mai sanatoase, mai ieftine, la fel cum si micii comercianti trebuie sa traiasca din ceva, mai ales acum, cand pandemia le-a afectat serios veniturile.

Prin inchiderea targurilor si pietelor nu faceam altceva decat sa dam o mana de ajutor marilor agenti economici cu capital strain, care isi indeasa in conturi banii romanilor, in timp ce statul roman incaseaza extrem de putin din castigurile obtinute de diverse supermarketuri. Fara aceste lanturi de magazine noi nu murim de foame. In schimb, fara tari precum Romania si alte mari consumatoare de produse de import, respectivele lanturi de magazine si-ar restrange serios activitatea, reducand-o la cateva supermarketuri si atat.

Asa cum am spus pe toata durata mandatului meu de deputat, prioritatea mea este bunastarea romanilor. Cu tot ce inseamna sanatatea, educatia, sustinerea producatorilor nostri. Iar comercializarea unor produse alimentare autentice, la preturi mult mai bune decat in marile magazine, este esentiala pentru noi toti. Vrem sa stim ce mancam, pentru ca de alimente frumos ambalate, cu eticheta straina, ne-am saturat.

E important ca am reusit sa aducem o mica bucurie romanilor, iar intentia Guvernului Orban de a inchide pietele a fost stopata. Sunt convins ca presedintele o va promulga. Este suficient de realist ca nu se poate opune vointei unui popor intreg", declara deputatul Adrian Todoran.

Catalin MAN

Adrian TODORAN

candidat Camera Deputatilor

locul 4 pe buletinul de vot

Articolul Guvernul PNL a solicitat inchiderea anumitor piete. Camera Deputatilor a votat impotriva. Deputatul Adrian TODORAN: Pietele raman deschise. Am votat pentru producatorii locali apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

EXCLUSIV: Tragedie la Salistea de Sus. S-a rasturnat cu tractorul intr-o rapa si a murit
Citeste
Exclusiv: Analiza epidemiologului Octavian Jurma: Maramuresul iernii poate fi Argesul verii, sensul bun! "O solutie mai eficienta ar fi carantinarea intregului judet!"
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.