Gruparea care inchiria masini cu acte false si apoi le fura, destructurata

PERCHEZITII IN BAIA MARE  In aceasta dimineata, politistii Serviciului de Investigatii Criminale Maramures, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Baia Mare, au efectuat trei perchezitii la domiciliile membrilor unei grupari specializate in comiterea infractiunilor de inselaciune, fals si uz de fals.

Trei membri ai gruparii au fost retinuti de politisti pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva. Un al patrulea membru se afla deja in arestul politiei.

Este vorba despre patru barbati, cu varste cuprinse intre 31 si 41 de ani, toti din judetul Maramures, care sunt banuiti de comiterea a cinci inselaciuni pe raza judetelor Maramures, Hunedoara, Brasov si Cluj.

In fapt acestia ar fi inchiriat autoturisme de la societati comerciale de profil, prin utilizarea unor documente false, dupa care ar fi dezactivat GPS-ul instalat pe masini si apoi le-ar fi comercializat unor terte persoane sau unor societati de dezmembrari auto. Prejudiciul total estimat este de aproximativ 70.000 de euro, contravaloarea celor cinci autovehicule sustrase, recuperat partial de politisti, pana la aceasta data.

Pentru destructurarea gruparii, politistii Serviciului de Investigatii Criminale Maramures au beneficiat de suportul operativ al Directiei Operatiuni Speciale, precum si de suportul analitic al Biroului de Analiza a Informatiilor Maramures, de sprijinul luptatorilor Serviciului pentru Actiuni Speciale Maramures si al colegilor din mai multe judete.

Cercetarile sunt continuate, in vederea stabilirii intregii activitati infractionale, existand indicii despre implicarea membrilor grupului infractional in savarsirea unor fapte similare pe raza mai multor judete.

Cert este ca, desi gruparea a fost destructurata, un membru al retelei fiind dupa gratii de aproximativ o luna, masina marca Mercedes GLK a firmei de inchirieri RentRapid din Baia Mare nu a fost gasita nici pana azi. Asta desi masina era dotata cu nu mai putin de trei sisteme GPS, fiind probabil si ultima victima a retelei infractionale.

Proprietarul RentRapid, patronul baimarean Arpad Halasz, ofera acum o recumpensa de nu mai putin de 1.000 de euro celui care are informatii despre locul in care se afla masina.

ActualMM

 

Citeste si:

A FOST PRINS! – Hotul care a furat o masina inchiriata din Baia Mare a fost gasit de politisti

Avantajele de a face cadou un tort pentru ziua unei persoane dragi
Citeste
Agentii economici, invitati la "TARGUL DE CRACIUN 2019"
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.