Gheorghe Simon, deputat: ,,Bolnavii cronici din Romania nu raman fara medicamente si terapii"

Peste trei milioane si jumatate de romani care sufera de boli cronice si care pana acum primeau medicatia si beneficiau de terapii in cadrul unor programe nationale au ramas fara tratament. Situatia este una alarmanta, iar bolnavii au anuntat deja un miting de amploare la inceputul lunii Octombrie.
Social democratii dau asigurari ca problema va fi remediata in cel mai scurt timp, ordonanta de urgenta fiind deja pregatita.
,,Asistam la inca un exemplu de proasta prioritizare a platilor facute. Conducerea Casei Nationala de Asigurari de Sanatate, condusa de Andrei Baciu - PNL, a directionat banii in favoarea spitalelor particulare. Am ajuns astfel la aceasta situatie, in contextul decalarii rectificarii bugetului de stat. Ministerul Sanatatii cunoaste situatia, deja a actionat si a pregatit un proiect de act normativ - o OUG – care sa asigure cel tarziu saptamana viitoare finantarea necesara ", a subliniat Gheorghe Simon, deputat PSD de Maramures.

Distinct de faptul ca actuala conducere a CNAS a platit cu prioritate facturile spitalelor private si astfel a epuizat banii care ar fi asigurat decontarea medicamentelor compensate si sustinerea programelor nationale, trebuie spus si ca ministerul Finantelor, condus tot de un reprezentant al PNL -Marcel Bolos, a ramas inert si n-a raspuns solicitarilor, n-a transferat minime resurse financiare in bugetul CNAS ca problemele sa nu se acutizeze.
,,Colectarea CASS se face de catre ministerul Finantelor, care mai apoi face transferurile necesare catre CNAS. Liberalii nu au tinut cont de prioritatile reale din sistemul de sanatate si astfel s-a ajuns la aceasta situatie ingrata pentru milioane de bolnavi din Romania. Rezolvarea este simpla si colegii mei din PSD lucreaza deja la ea. Bolnavii cronici din Romania nu raman fara medicamente si terapii!", a mai adaugat Gheorghe Simon, deputat PSD de Maramures.

SCANDAL in SAT SUGATAG: A fost batut crunt iar masina i-a fost distrusa cu o ranga
Citeste
Scandal, agresiune si masina distrusa la o casa din sat Sugatag
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.