Geta nica, nascuta la viseu de sus, a murit in italia

"Tanti Franca, pentru mine sunt prea putine sanse… Mi-au facut biopsie, mi-au trimis rezultatele, sunt plina peste tot. Mi-a atacat deja corpul s-ar putea sa ma opereze marti", scrie Rotalianul.com

Acestea sunt cuvintele pe care Geta Nica i le-a spus ultima oara cand au vorbit celei mai apropiate persoane pe care o avea in Italia, in La Spezia, unde lucra de foarte multi ani ca ingrijitoare. Era duminica, 29 septembrie, si spunea ca martia urmatoare urma sa o opereze, dar a doua zi dimineata se afla deja pe masa de operatie, fiindca starea sa era critica. Conationala noastra era internata la spitalul din Genova, unde a fost transferata pentru a primi ingrijiri medicale de specialitate pentru persoanele bolnave de cancer.

"A fost deja operata o data prin octombrie, noiembrie, anul trecut si apoi inca o data la inceputul acestui an", povesteste prietena sa cea mai apropiata.

Dar dupa interventia chirurgicala Geta a mai rezistat doar o saptamana, care pentru ea a fost infernala din cauza durerilor provocate de boala ce punea stapanire pe corpul ei. Apoi, in dimineata zilei de luni, 7 octombrie 2019, la ora 4:30, si-a dat sufletul.

S-a nascut in Viseu de Sus, Maramures, si avea doar 41 de ani, o varsta la care unii se bucura sa-si vada copiii ca termina liceul, merg la o facultate, altii le organizeaza nuntile sau se zbat sa-si asigure o pensie decenta pentru batranete. Pentru Geta insa acest viitor este imposibil si nu i-a mai ramas decat o singura cale de urmat: aceea spre cimitirul din Parvova, judetul Caras-Severin, unde a trait ani la rand cu sotul ei, Nelu.

Un drum care nu este usor de facut deoarece, cum bine stim cu totii, pe langa durerea sufleteasca pe care trebuie sa o suportam si pe care nu ne-o poate alina nimeni cand ne moare cineva drag pe meleaguri straine, mai avem de suportat si durerea materiala.

"Sotul Getei a cerut ajutorul unui prieten din Parvova, care este primar intr-o comuna alaturata, in Lapusnicel si a gasit pe internet o firma care face repatrieri decedati. I-au cerut 3.500 de euro ca s-o duca acasa", ne povesteste Eufrosina Iocsa sau "tanti Franca", asa cum ii spunea Geta prietenei sale.

"Dar sotul nu are de unde sa scoata atatia bani, el n-a mai lucrat de ceva timp ca a avut tatal bolnav in Romania si a murit in urma cu cateva luni, acum trebuie sa-si ingroape si sotia. Geta a lucrat 12 ani ca ingrijitoare aici, in La Spezia, dar in afara de ultimul salar care trebuiau sa i-l dea, nu au vrut sa ajute cu nimic", a mai adaugat tanti Franca.

Atat prietena Getei, cat si primarul comunei Lapusnicel s-au gandit atunci sa ceara ajutorul oamenilor cu suflet bun pentru a-l ajuta pe Nelu sa-si duca sotia pe ultimul drum.

"Anunt de la fetele din Spezia, avem o mare rugaminte. Sa-l ajutam pe sotul raposatei Nica Geta cu niste bani, fiecare la posibilitatea lor, sa o transporte in Romania, ca a murit la spitalul din Genova Care vrea sa depunem o colecta, ne putem intalnim vineri, in mercato de la Spezia, langa fantana. Avem Si un numar de telefon sa ne contactati: 3203345446. Va multumim !!! Ne pare rau de prietena noastra, ca s-a dus la ingeri, era foarte buna si cu suflet. Dumnezeu sa te odihneasca in pace, sa stii ca nu te vom uita niciodata, noi, fetele din Spezia!!!!", scrie tanti Franca pe pagina sa de Facebook.

Pentru cei care nu sunt din zona sau se afla in Romania si vor sa contribuie, primaria din Lapusnicel a publicat si codul IBAN de la contul bancar al lui Nelu.

"Cu durere in suflet va anuntam de moartea fulgeratoare a prietenei si consatencei noastre, Nica Geta, in varsta de 41 de ani, care si-a pierdut viata in Italia, la spitalul din Genova. Dupa cum stiti, costurile de repatriere a corpului neinsufletit sunt foarte mari.
Va rugam, cine doreste si poate sa ajute in limita posibilitatilor pe sotul ei, Nica Nelu, care e distrus de durere, sa o aduca acasa.
Va lasam numarul de cont:
Raiffeisen BANK
COD IBAN RO76RZBR0000060021320983 nume NICA NELU ADRIAN.
Dumnezeu sa o odihneasca in pace!"

Sursa Rotalianul.com

a subliniat Sorina Pintea la inaugurarea Centrului de Mari Arsi de la Timisoara
Citeste
O fetita de opt ani a fost agresata sexual de un invatator
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.