George oros, noul manager interimar al spitalului judetean de urgenta "dr

In cursul diminetii de vineri, 10 aprilie, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a semnat ordinul 440 prin care George Oros a fost numit manager interimar la Spitalul Judetean de Urgenta "dr. Constantin Opris" Baia Mare. Se pune capat, cel putin pentru moment, situatiei de incertitudine de la spitalul baimarean  .

Prin aceasta numire se doreste ca situatia de la Spitalul Judetean din Baia Mare sa intre intr-o normalitate, atat cat poate fi vorba de normalitate avand in vedere pandemia de coronavirus.

George Oros a condus mai bine de patru ani Spitalul Municipal Sighet, intr-o perioada complicata pentru aceasta unitate medicala, cu finantari putine si cu multe probleme de rezolvat. A reusit sa faca fata si a dobandit o buna experienta in managementul medical.

Este consilier local din partea PNL in Sighet si vine in Baia Mare cu emotie, dar si cu dorinta de a face treaba buna intr-o perioada in care solidaritatea, intelegerea, cooperarea intre cei ce lucreaza in Spital sunt cheia spre un eficient si profesionist act medical. Am vorbit cu noul manager interimar despre acest moment important din cariera sa.

"Am primit aceasta numire cu multa responsabilitate si chiar cu emotie. Avem o lupta grea de dus, tot sistemul sanitar duce o lupta grea. De asemenea, am o oarecare emotie fata de pregatirea pentru intrarea in aceasta lupta, sper sa nu fie probleme cu personalul de la Spital. Trebuie sa fac o precizare. Pentru mine nu exista tabere, exista o singura realitate: lucrurile trebuie facute cu profesionalism si conform legii. Legat de experienta profesionala, am condus al doilea spital ca marime din judet, Spitalul Sighet, timp de patru ani. Am deservit cu acest spital intregul Maramures istoric si am facut fata in niste vremuri bugetul a fost extrem de mic.

S-a depasit momentul, actul medical s-a facut, iar acum a aparut aceasta provocare. Il respect mult pe doctorul Vasile Pop, el este directorul medical si va fi liantul intre mine si toti ceilalti din Spital.

Primul lucru va fi verificarea capacitatii Spitalului Judetean de a face fata amenintarii numita Covid -19. Trebuie sa vad, in special din punct de vedere al securitatii, cum stau lucrurile. Si ma mai intereseaza, extrem de mult, moralul oamenilor, ei sunt cei aflati in linia intai!", a declarat pentru GAZETA de Maramures managerul interimar, George Oros.

Nicolae Teremtus

Lectii de supravietuire: Salvamont Maramures a luat traseele turistice din judet si le-a marcat; Cand se termina pandemia ai ce vedea
Citeste
Vai de noi: "Se poate observa o scadere a numarului de teste prelucrate"
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.