Gaming-ul mobil va inlocui vreodata consolele si computer-ul?

Dezvoltarea jocurilor pe mobil este incontestabila. S-a ajuns intr-o perioada in care unii chiar se intreaba si incearca sa prevada daca jocurile pe mobil vor inlocui in intregime computerul si jocurile pe consola.

Acest rezultat ar fi parut de inteles acum cinci ani, dar acum jocurile pe mobil reprezinta 51%, sau 70,3 miliarde de dolari, pe piata globala a jocurilor, conform concluziilor trase de NewZoo.com . Pe piata jocurilor s-a inregistrat o crestere anuala de 25,5 procente comparativ cu un procent combinat de 5,7% pe sectoarele de PC si consola.

Costurile mici si ascunse ale jocurilor pe mobil

Jocurile pe mobil au inceput sa creasca, dar asta nu inseamna ca persoanele atrase de jocurile video traditionale au renuntat la ele pentru a se juca pe mobil. Oamenii cu putin timp liber, au vrut sa ofere mai mult sens dispozitivului lor foarte scump , fie au vrut sa joace jocuri, dar nu au dorit sa suporte costurile initiale ale unei console sau ale unui PC. Datorita telefonului au putut sa joace jocuri intr-un mod confortabil si rapid.

Datorita bibliotecilor masive de jocuri, atat pentru utilizatorii Apple, cat si pentru Android, atat unice, cat si tematice, oricine are un telefon mobil sau o tableta poate gasi imediat un joc interesant care, de cele mai multe ori, este gratuit. Dintr-odata, o lume a jocurilor s-a deschis catre milioane de oameni care au descarcat multe jocuri gratuite pentru a le incerca. De cele mai multe ori, tot ce trebuiau sa faca a fost sa posteze niste anunturi.

Datorita faptului ca nu sunt scumpe, sunt foarte accesibile, variate si comode, jocurile mobile au evoluat, facand sume enorme de bani din achizitii de jocuri. Modelul freemium este cel mai raspandit in cadrul jocurilor mobile, jucatorii efectuand plati pentru a progresa sau pentru a-si imbunatati pozitia, in loc sa astepte. Acest model ascunde costul real al jocurilor pe mobil pentru jucatori.
GamaSutra.com a constatat ca, in SUA, persoanele care achizitioneaza aplicatii cheltuiesc in medie 87 de dolari pe an pentru a juca jocuri gratuite. Fata de cheltuielile medii de 92 de dolari pentru jucatorii de PC si console, este clar ca nu exista o diferenta prea mare in obiceiurile de cheltuieli ale celor doua tipuri de public, in ciuda celor care mentioneaza ca in cazul jocurilor pe mobil costul este zero.

Jocurile pe mobil nu atrag jucatorii doar prin faptul ca teoretic au un cost foarte scazut, ele pot, de asemenea, fi low-cost in ceea ce priveste timpul petrecut in joc. Multi oameni nu pot renunta la joc, astfel incat jocurile pe mobil reprezinta optiunea perfecta atunci cand cineva joaca jocuri fanteziste. Viitorul Apple Arcade va da, de asemenea, mai multa greutate jocurilor mobile, validandu-le ca o forma legitima de joc in ochii publicului de jocuri video traditionale.

Consolele si Pc-urile ofera inca un nivel superior de joc

Pentru multi oameni, gaming-ul nu este este doar un mijloc de a-si umple timpul, multi jucatori se bucura de experienta de a fi vedeta povestii sau de a-si crea propria aventura. Jocurile pe mobil iau adesea forma unor jocuri multiplayer competitive online – concurenta determinand jucatori sa faca achizitii pentru a merge mai departe – sau sa creeze jocuri cu povesti nesfarsite, care presupun multe perioade de asteptare.

In timp ce platforma de jocuri mobile devine din ce in ce mai puternica, asa cum arata aplicatia cross-play de la Fortnite, aceasta este limitata in multe cazuri de modelul sau freemium actual.

Este greu sa vezi jocurile pe mobil inlocuindu-le pe cele pe PC si pe consola in masura in care platformele nu se mai actualizeaza. Banii disponibili in jocurile pe mobil sunt, cu siguranta, foarte atragatori si au fortat chiar si unii dintre cei mai indragiti dezvoltatori sa intre in scena. Pot rezulta mai multi dezvoltatori in urma procesului, dar in viitorul previzibil, cei doi vor continua sa coexiste. Jocurile pe mobil nu impiedica jucatorii sa joace pe consola sau PC, dar ofera o piata suficient de mare si dornica sa atraga atentia unui dezvoltator de jocuri traditionale.

Dincolo de asta, este important de mentionat ca un gamer bun trebuie sa joace confortabil, fie ca joaca pe mobil, consola sau pc. Acest lucru este posibil in urma achizitionarii unor scaune de gaming de calitate. Scaunul de gaming ii va permite sa aiba o pozitie corespunzatoare in timpul jocului, astfel incat sa poate juca o lunga perioada de timp fara a-si pierde concentrarea din cauza disconfortului cauzat de scaunul nepotrivit.

Verde la educatie, pentru circulatie, in parcarile lidl
Citeste
Vestea privind decesul cantaretului Mihai Constantinescu, infirmata de reprezentantii Spitalului Floreasca, unde este internat artistul
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.