Galerie foto/video: PRAPAD in catunul LARGA din Suciu de Sus. A fost cod rosu de ploi

O ora! Atat a durat codul rosu pe raza comunei Suciu de Sus emis de meteorologi in seara zilei de vineri. Se anuntau 40 l/mp, in averse torensiale. Aceasta avertizare de vreme severa a venit dupa ce cu o ora mai devreme in aceeasi zona se acumulasera aproximativ 50 l/mp.

Iar avertizarea s-a adeverit. Pe raza catunului Larga, ce apartine de comuna Suciu de Sus, a fost prapad. Puhoaiele au venit de pe dealuri si au inundat peste 10 gospodarii, lasandu-le izolate, a distrus drumul de acces si a inundat zeci de hectare de teren agricol.

La fata locului au intervenit pompierii militari de la Targu Lapus, dar si pompierii civili de la Suciu de Sus. Primarul comunei a coordonat de la fata locului intreaga operatiune de a salvare a oamenilor si animalelor.

Totodata, cu ajutorul excavatoarelor s-a reusit decolmatarea podetelor si remedierea pe cat posibil a drumului de acces. Energia electrica a fost intrerupta pe perioada furtunii, iar defectiunile au fost remediate de echipele de interventie.

Articolul Galerie foto/video: PRAPAD in catunul LARGA din Suciu de Sus. A fost cod rosu de ploi apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

,,Unchiul meu a murit de coronavirus din cauza mea"
Citeste
RECOMANDARILE JANDARMILOR MONTANI – Ce trebuie sa facem pentru a fi in siguranta pe munte
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.