GALERIE FOTO: TIR incarcat cu lemne rasturnat dupa ce a fost lovit de trenul Regio Sighet – Cluj



In noaptea de 18/19 iunie a.c., imediat dupa miezul noptii, la o trecere de nivel cu calea ferata de pe raza localitatii Tisa, un TIR incarcat cu material lemnos a fost lovit de tren.

Impactul a fost atat de puternic incat TIR-ul s-a rasturnat pe o parte.

TIR-ul a fost lovit in plin de trenul Regio 4111 Sighetu Marmatiei – Cluj Napoca. Politia cerceteaza circumstantele in care s-a produs accidentul.

Conform declaratiilor unor martori, se pare ca TIR-ul a ramas blocat pe trecerea la nivel cu calea ferata, din cauza inaltimii acesteia. Soferul ar fi sunat la 112 precizand ca TIR-ul a ramas blocat pe trecere, insa, din cauza comunicatiilor precare ale CFR, mecanicul nu a putut fi contactat in timp util pentru a afla de situatie. Cu toate ca mecanicul aflat in locomotiva tragatoare a trenului a actionat franarea de urgenta, trenul avand si o locomotiva impingatoare, nu s-a reusit oprirea in timp util a acestuia pentru a evita producerea accidentului.

La iesirea din Sighetu Marmatiei spre satul Tisa, la intersectia DN 18 cu strada Dobaies exista doua treceri la nivel cu calea ferata foarte apropiate destul de dificil de abordat, fiind in rampa. Chiar daca vizibilitatea este buna, multi soferi pur si simplu nu opresc pentru a se asigura, cel mult incetinesc. Acestia nu tin cont de faptul ca trenurile in acea zona circula cu o viteza de 70 – 80 km/h si ca la aceasta viteza un tren pur si simplu nu are cum opri in timp util.

In urma cu cativa ani chiar si un politist si-a pierdut viata intrand cu autoturismul sub tren.

Circulatia a fost ingreunata in locul respectiv, trenul inregistrand intarzieri mari, reluandu-si cursul doar dupa ce echipele de interventie au degajat zona.

Din fericire nu au fost inregistrate victime omenesti, ci doar pagube materiale.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca noaptea trecuta, pe sectia de cale ferata 409, pe raza localitatii Bocicoiu Mare, judetul Maramures, la o trecere la nivel cu calea ferata, a avut loc o coliziune intre un tir (incarcat cu cherestea) si trenul de persoane Regio 4111, ce se deplasa pe relatia Sighetu Marmatiei - Cluj-Napoca. Evenimentul nu s-a soldat cu victime. Respectivul tren a fost anulat, iar deplasarea mai multor trenuri a fost afectata - pasagerii sunt transbordati cu mijloace auto puse la dispozitie de catre CFR.

ACTUALIZARE – IPJ Maramures

Azi noapte, in jurul orei 00.10, politistii Sectiei 6 Sarasau, au fost sesizati despre faptul ca in localitatea Tisa la intersectie cu strada Teplitei a avut loc o tamponare intre un tren si o autoutilitara.

& & & & & & & & In urma verificarilor, politistii au stabilit ca locomotiva trenului care& circula din Sighetu Marmatiei spre Cluj Napoca a surprins si a accidentat un tir ce era incarcat cu material lemnos.

& & & & & & & & Autoutilitara a fost condusa de un barbat de 50 de ani, din Alba, care in timp ce a efectuat manevra de mers inapoi, nu s-a asigurat si nici nu a fost indrumat de o alta persoana, ramanand blocat pe calea ferata.

& & & & & & & & In urma impactului autotrenul a fost rasturnat in fata locomotivei si nu au rezultat victime omenesti, ci doar pagube materiale.

& & & & & & & & Politistii au testat cu aparatul etilotest conducatorul autoutilitarei cat si cei doi mecanici conductor ai locomotivei, rezultatul fiind 0 pentru toti trei.

In cauza politistii continua cercetarile.

Articolul GALERIE FOTO: TIR incarcat cu lemne rasturnat dupa ce a fost lovit de trenul Regio Sighet – Cluj apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Natalia Iocsak se pregateste de debutul sezonului de drift
Citeste
PREMIERA IN ROMANIA – Un maramuresean, primul roman care a castigat in instanta iesirea din carantina institutionalizata
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.