GALERIE FOTO: Stafeta Veteranilor Invictus a ajuns in Baia Mare

Stafeta Veteranilor Invictus a ajuns joi, 22 octombrie, la sediul Batalionului 612 Artilerie Antitanc "Maramures". Aceasta a fost predata comandantului Batalionului 612 Artilerie Antitanc "Maramures", locotenent colonel Ioan Alexandru Orban, de catre militarii Batalionului 811 Infanterie Dej, care au alergat pe traseul rosu, de la Dej spre Baia Mare.
Activitatea de predare-primire a Stafetei a debutat cu intonarea Imnului National, dupa care participantii au tinut un moment de reculegere in memoria eroilor neamului romanesc.

Vineri, 23 octombrie, ora 09.00, echipa Invictus din Baia Mare – alcatuita din voluntari militari si civili – va porni, in alergare, spre Satu Mare. Startul se va da din fata Monumentului Ostasului Roman.

Stafeta Veteranilor Invictus, aflata la cea de-a VII-a editie, se desfasoara in perioada 13-25 octombrie. Actiunea presupune purtarea unei stafete reprezentata de una dintre culorile drapelului tricolor - albastru, galben si rosu, pe trei trasee.

Toate cele trei trasee insumeaza peste 1000 de kilometri si se vor reuni la Carei, de Ziua Armatei Romaniei – 25 octombrie, intregind astfel drapelul tricolor.

Scopul evenimentului este acela de a cultiva simbolul absolut al curajului, devotamentului, patriotismului, spiritului de sacrificiu, respectului fata de eroii neamului si al dragostei nemarginite fata de tara.

Activitatile se desfasoara cu respectarea normelor privind prevenirea raspandirii noului coronavirus, impuse de autoritati la nivel central si local.

Foto Plutonier Robert Tamasi

Articolul GALERIE FOTO: Stafeta Veteranilor Invictus a ajuns in Baia Mare apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Vremea exacta in Maramures, vineri, 23 octombrie
Citeste
Nunta ilegala cu peste 50 de invitati. Au fost aplicate amenzi in valoare de 33.500 de lei
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.