Galerie foto: Patru israelieni inzapeziti pe DJ109F Cavnic – Baiut. Salvati de jandarmii montani maramureseni

In aceasta dupa-masa, in jurul orei 17.00, jandarmii montani din cadrul Postului Montan Cavnic au fost solicitati de catre dispeceratul Inspectoratul de Jandarmi Maramures pentru a acorda sprijin unor cetateni israelieni ramasi inzapeziti cu autoturismul pe drumul judetean 109 F ce face legatura intre localitatile Cavnic si Strambu Baiut.

In locul cunoscut sub numele de Crucea lui Chil, jandarmii au identificat un autoturism ramas suspendat din cauza stratului mare de zapada.

Cele patru persoane, trei barbati si o femeie cu varste cuprinse intre 25 si 46 de ani intentionau sa ajunga in orasul Cluj-Napoca si au ales un drum mai scurt.

Drumul ales de catre acestia este un drum secundar, inchis circulatiei pe timp de iarna.

Autovehiculul ramas inzapezit a fost deblocat de catre jandarmi, insa intrucat drumul este foarte ingust pe acel tronson, nu s-a putut efectua manevra de intoarcere, fiind nevoiti sa parcurga 1 km cu spatele pana la cea mai apropiata intersectie. De aici au fost directionati spre ruta Cavnic-Baia Mare – Cluj pentru a-si continua deplasarea in siguranta.

" Si cu acest prilej, ne adresam tuturor cetatenilor care doresc sa se deplaseze la munte sau care tranziteaza zone muntoase, pentru evitarea unor situatii neplacute si pentru a nu va pune siguranta in pericol, urmati cateva recomandari: inainte de a pleca la drum, informati-va asupra traseului si asigurati-va ca drumul ales este practicabil si pe timp de iarna; studiati prognoza meteo din zona in care mergeti si echipati-va corespunzator; utilizati autovehicule echipate adecvat conditiilor de iarna (tractiune 4×4, anvelope de iarna, lanturi, nisip, lopata etc.); folositi numai drumurile deschise circulatiei, traseele marcate, urmariti marcajele de pe traseu si sa nu va abateti de la acestea; in caz de nevoie, apelati numarul unic de urgenta 112 si solicitati-ne sprijinul", este mesajul semnat de sublocotenent Gherasim Ioana-Anca.

Cum se pot pensiona romanii la 60 de ani. Ce conditii trebuie sa indeplineasca
Citeste
SALVATI DE LA MOARTE | Patru cetateni israelieni ramasi inzapeziti, ajutati de jandarmii montani maramureseni
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.