Gabriel Zetea (PSD): "Guvernul Dreptei Unite insista sa vanda pe NIMIC activele statului, in varf de pandemie"

In plina criza economica provocata de pandemie, Guvernul Iohannis – Orban vrea sa vanda la preturi de nimic tot ce a mai ramas de pret in patrimoniul statului roman si toate acestea, doar pentru a-si satisface clientela politica. In ultima zi a termenului legal, Guvernul PNL a contestat la Curtea Constitutionala proiectul legii prin care Parlamentul a respins modificarile facute prin OUG la Legea 173/2020 privind protejarea intereselor nationale in activitatea economica, a declarat presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea, candidatul social-democratilor pentru Camera Deputatilor.

"Miza pentru care Guvernul Orban a modificat prin OUG legea 173/2020 este de 20 de miliarde de euro, astfel incat Romania va ramane doar cu companii pe hartie. Activele vor fi vandute, iar statul va ramane cu actiunile care ii vor permite controlul a NIMIC. Dincolo de interesele politice si financiare ale tandemului Iohannis – PNL, vanzarea celor mai profitabile companii romanesti si distrugerea acestora va atrage si somajul aferent. In curand, alte sute de mii de romani vor ramane fara un loc de munca", a declarat Gabriel Zetea, candidatul PSD Maramures pentru Parlamentul Romaniei.

Prin respingerea OUG, PSD a reusit sa opreasca pentru a doua oara guvernarea "Dreptei Unite" sa vanda pe nimic companiile profitabile de stat. Prima oara, PSD a initiat si a reusit adoptarea Legii 173/2020, prin care s-a interzis vanzarea ,,participatiilor statului" in perioada de criza generata de pandemie (in urmatorii 2 ani). Este practic o lege similara cu cea adoptata de Germania, care stie sa isi protejeze avutia nationala. Pentru a ocoli aceasta interdictia impusa de lege, Guvernul a emis o ordonanta de urgenta prin care a restrans interdictia doar la vanzarea ,,actiunilor" (nu a ,,participatiile statului", cum era in legea PSD). Aceasta modificare permite privatizarea mascata a companiilor, sub forma vanzarii activelor (bunurilor detinute de aceste companii).

De exemplu, in baza OUG, Hidroelectrica ar fi ramas cu acelasi numar de actiuni in urmatorii doi ani, dar ar putea vinde Hidrocentrala Portile de Fier! Ar mai fi o companie doar pe hartie. Pentru a justifica act de veritabila devalizare a avutiei statului roman, Guvernul PNL a invocat anumite situatii particulare privind unele companii de stat aflate in insolventa aici ori necesitatea restructurarii inclusiv prin vanzarea de active.

"Este doar un paravan! Miza adevarata pe care o urmareste Guvernul PNL este de a vinde perlele avutiei nationale, companiile strategice cum sunt Hidroelectrica si Romgaz, dar si bancile romanesti in care statul a investit masiv in ultimii ani, CEC si Exim Bank", sustine liderul PSD Maramures, Gabriel Zetea.

Biroul de presa al PSD Maramures, cod mandatar financiar 11200020

Articolul Gabriel Zetea (PSD): "Guvernul Dreptei Unite insista sa vanda pe NIMIC activele statului, in varf de pandemie" apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

BREAKING NEWS: Presedintele Klaus Iohannis, prezent in Maramures
Citeste
Iohannis tine socoteala numarului de ministri PSD ai Sanatatii, mai ceva ca Pristanda a lui Caragiale
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.