Furturi din auto "impiedicate" de un cetatean care a apelat 112

Aseara, in jurul orei 20.20, politistii din cadrul Politiei municipiului Baia Mare au fost sesizati despre producerea unui posibil furt dintr-un auto. Apelantul a declarat ca o persoana a patruns intr-o autoutilitara parcata pe strada Granicerilor, de unde sustrage bunuri, iar alta pare a supraveghea zona.
Deplasati de urgenta la fata locului, politistii de ordine si siguranta publica au depistat cele doua persoane care corespundeau descrierii apelantului. La vederea politistilor, acestea au incercat sa fuga.
Un tanar de 19 ani, a fost retinut si imobilizat, asupra lui fiind gasit un lant de drujba sustras din autoutilitara. Totodata politistii au stabilit ca acesta a incercat sa sustraga si acumulatorul unui alt autoturism parcat in zona.

Politistii au intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de tentativa la furt si continua cercetarile in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate in activitatea infractionala si tragerii acestora la raspundere penala.

TENTATIVA DE FURT: Tanar care a incercat sa sustraga bunuri din locuinta unei persoane identificat si retinut pentru 24 de ore

In cursul zilei de ieri politistii din cadrul Politiei Municipiului Baia Mare au dispus retinerea unui tanar de 26 de ani, cercetat pentru comiterea unei infractiuni de tentativa la furt calificat.

In urma activitatilor intreprinse, politistii au stabilit faptul ca la data de 19 mai a.c., in jurul orei 10.45, tanarul, care purta masca pe fata, a patruns intr-un apartament situat pe strada Petre Dulfu din municipiu cu intentia de a sustrage bunuri, insa a renuntat la plan in momentul in care a observat ca locuinta este prevazuta cu sistem de monitorizare video.
In urma administrarii probatoriului in cauza, fata de baimarean a fost dispusa masura retinerii pentru 24 de ore. Acesta a fost depus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva, urmand a fi prezentat Judecatoriei Baia Mare cu propunere de arestare preventiva.
In acest caz, politistii continua cercetarile in vederea documentarii intregii activitati infractionale a celui in cauza.

Minora care a plecat de la domiciliu, gasita la cateva ore de politisti
Citeste
Programul slujbelor arhieresti de la sfarsitul saptamanii
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.