Furtuna de steril la satu nou de sus

Satenii din Satu Nou de Sus au avut din nou probleme din cauza haldei de steril situata in spatele Penitenciarului Baia Mare. Vantul puternic de astazi a antrenat depunerile de pe acest depozit si le-a dispersat peste case si gospodarii.

Vantul puternic a lovit intreg judetul, din fericire necreind deocamdata probleme. Insa pentru locuitorii din Satu Nou de Sus fenomenele meteo au avut si mai au si alte repercusiuni.

Si asta din cauza haldei de steril din localitate. La orice vant mai puternic precedat de o perioada cu precipitatii mai putine sterilul este angrenat si purtat zeci de metri peste sat.

In imaginile trimise de un cititor al site-ului nostru se poate observa ce s-a intamplat miercuri jurul pranzului. Oamenii au fost nevoiti sa se baricadeze in case din cauza sterilului adus peste localitate.

Gradinile si culturile agricole nu pot fi protejate de o asemenea situatie astfel ca acestea sunt expuse contaminarii.

Ce contine praful de steril care a acoperit o parte a localitatii Satu Nou de Sus? Este toxic pentru populatie? Suntem convinsi ca autoritatile vor sustine ca totul este in regula, nimeni nu pateste nimic. Sa fie asa? Nu prea credem. Dar totusi, de ce in astfel de situati nu se intervine pentru a fi udata halda? Intrebari la care speram sa primim un raspuns.

4 in 1 la Somcuta: violare de domiciliu, distrugere, incendiere si bataie intr-un singur loc
Citeste
Primarul Chereches le da peste nas celor de la USR Maramures: "Nu au facut NIMIC pentru cetateni, doar imprastie praf in ochii unor creduli"
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.