Frontiera uniunii europene din maramures pazita de politistii de frontiera ca acum 100 de ani

Politistii de frontiera Maramures au fost si sunt uitati de autoritatile centrale. Ne referim aici strict la tehnica cu care pazesc granita romano-ucraineana, frontiera externa a Uniunii Europene. Fara sa exageram dar sunt convinsi ca si acum o suta de ani granicerii romani aveau conditii mai decente de paza a frontierei decat in anul de gratie 2019. Cu o tehnica invechita dar si cu viziuni ale liderilor centrali demne cele ale fostului URSS.

Pe paginile de socializare ale sindicalistilor din politia de frontiera din Maramures au fost postate fotografii si imagini video care pur si simplu te lasa fara cuvinte. Oameni care sunt nevoiti sa parcurga kilometri intregi prin zapada pana in brau, pe un teren accidentat si in conditii meteo total neprielnice.

Nu le plangem de mila, insa nici acesti politisti de frontiera maramureseni nu sunt sclavii nimanui. Credem cu tarie ca granita Maramuresului cu Ucraina a fost pur si simplu uitata de mai marii care conduc din birourile calde ale Ministerului, dar si ale Inspectoratului General al Politiei de Frontiera.

"La SPF Sighetu Marmatie cei din conducere considera ca asa e eficient sa execute politistii de frontiera misiunile in anul 2019 -pe jos,intre 8 si 10 ore in zapada. Cred ca si acum cateva sute de ani erau conditii mai bune pentru cei ce pazeau frontierele" este mesajul postat de un politist de frontiera din Maramures.

Consemnam si ce au spus sindicalistii din politia de frontiera romana dupa ce au vazut fotografiile si imaginile video:

"Politistii de frontiera de la S.P.F Sighetu Marmatie se confrunta de ani de zile pe langa problemele cu contrabandistii si cu o ignoranta totala a conducerii fata de problemele lor si anume : conditiile de munca care sunt groaznice mai ales pe timpul iernii . Mofturi cum ar fi posibilitatea de a servi o masa calda , de a folosi o toaleta, lucruri normale in zilele noastre nici nu pot fi luate in discutie , conducerea doreste "eficienta maxima" cu resurse minime, adica exploatarea excesiva a resursei umane!!!!" scriu cei de la SNPF.ro.

Concluzia este data de aceeasi politisti sindicalisti: "Toata lumea se plange ca nu suntem primiti in Schengen. Auzim tot felul de explicatii care de care mai fanteziste. Ba ca din cauza jocurilor politice la nivel european, ba din cauza nu stiu caror interese nationale sau internationale. Nimeni nu spune adevarul. Numai noi politistii de frontiera stim adevarul si in ce conditii lucram. Cum putem sa devenim ultima frontiera europeana cand ne desfasuram activitatea ca in anii ’90. Au trecut 30 ani totusi. Tehnologii si echipamente invechite, manageri invechiti, conceptii sovietice.

Daca stam bine si ne gandim nici macar teoria sau practica posturilor/patrulelor dupa care lucram in prezent nu au fost redefinte sau actuzalizate cu provocarile politienesti actuale. Lucram dupa acelasi model invechit graniceresc. Stam si ne gandim cine ar putea moderniza teoria actiunilor de frontiera cand la nivelul IGPF e plin de generali, colonei care au vazut frontiera in reviste sau din masinile cu care vin in control.

Ei sunt cei aroganti care intomesc Conceptii de supraveghere si control ai frontierei, fara sa se consulte cu nimeni. Caluleaza viteze de patrulare, distante, moduri de actiune dar le e straina realitatea frontierei. Frontiera nu e matematica sau liniute pe harta. Rusine sa va fie domnilor. Coborati in frontiera si veti vedea cu adevarat problemele/provocarile politistilor de frontiera. Cei care au participat la evaluarile Schengen stiu ca europenii nu sunt prosti. Au remarcat spoiala de tip ceausist si si-au dat seama ca suntem in urma. Nu au spus-o fatis pentru ca sunt diplomati. Intreaga vina este numai a voastra domnilor manageri IGPF! RUSINE!!!"

foto/video: facebook.com

Ministerul Educatiei face clarificari dupa declaratiile Ecaterinei Andronescu. "Nu se intentioneaza organizarea unor clase separate"
Citeste
Investigatie DIICOT. Dovada ca Soros finanteaza protestele din Romania
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.