Frig, lapovita si ninsoare la munte

Vremea a fost luni deosebit de calda fata de normalul termic al perioadei. Cerul a prezentat innorari mai accentuate in cursul noptii cand s-au semnalat ploi si cu caracter de aversa.

Cantitatea maxima de apa cumulata a fost de 2.7 l/mp in Baia Mare. Vantul a suflat slab la moderat cu intensificari temporare, de pana la 50 km/h in Baia Mare si 65 km/h, la Vf. Iezer.

Temperatura maxima a fost cuprinsa intre 20 de grade la Ocna Sugatag si 22 grade la Baia Mare.

In zona montana inalta a nins. Stratul de zapada masoara pana la 1 cm, a Vf. Iezer. Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat si umed.

Ploua pe majoritatea sectoarelor de drumuri publice in judet. La munte, la altitudini de peste 1500 de metri fulguieste. Sunt asigurate serviciile de utilitate publica.

Vremea se va raci accentuat astazi in judet si va deveni deosebit de rece pentru aceasta perioada. Cerul va prezenta innorari temporare in cursul zilei, cand pe arii extinse vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie. La munte precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare si se va depune strat nou de zapada. Izolat, indeosebi la munte cantitatile de apa vor depasi 10-15 l/mp.

Noaptea cerul va deveni mai mult senin. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari temporare in cursul zilei de pana la 50-60 km/h, iar pe crestele montane de pana la 80-90 km/h, unde va viscoli sau spulbera zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 6 si 8 grade, iar cele minime intre -5 si -1 grad. Maine dimineata, local, se va produce bruma si izolat inghet la sol.

CoSmar In baia mare – un barbat si-a batut copiii
Citeste
Sesiune de intrebari si raspunsuri cu ionel bogdan
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.