FOTO/VIDEO: BATAIE DE JOC - Langa vicepremierul Romaniei, presedintele PNL Maramures isi tine masca de protectie sub barbie

Astazi Guvernul Romaniei, prin reprezentantii sai, a inaugurat in Maramures un Call Center National pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile. Laudabil nu avem ce spune pentru ca s-au investit 84 milioane de lei.

Grav este insa faptul ca desi conferinta de presa s-a desfasurat intr-un spatiu inchis, presedintele PNL Maramures, Ionel Bogdan si-a batut pur si simplu joc de cei prezenti. La un moment si-a luat masca de protectie de pe gura si nas si si-a pus-o sub barbie. Ce exemplu in a respecta legea a dat el maramuresenilor? Nici macar, vicepremierul Romaniei, Raluca Turcan - ce era la jumatate de metru de el, nu s-a sinchisit de il traga de maneca si sa ii spuna ca nu respecta legea.

Se autosesizeaza cineva ca presedintele PNL Maramures a incalcat legislatia? Asteptam o pozitie oficiala in acest sens, inclusiv cu valoarea amenzii primite. Nu de alta, dar seful lui, premierul Orban, s-a "parat" singur la Politie pentru ca nu a purtat masca si a fumat in biroul sau din Guvernul Romaniei. Atunci inclusiv Raluca Turcan era prezenta. La fel si astazi.

Ionel Bogdan a mai fost implicat intr-un scandal la inceputul pandemiei, cand s-a plimbat prin Prefectura Maramures dupa ce a stat in apropierea senatorului PNL Vergil Chitac confirmat pozitiv COVID-19. Atunci toata conducerea judetului a stat cateva zile in izolare pana cand Bogdan a fost confirmat negativ la testare.

SITUATIE HALUCINANTA IN MARAMURES: Presedintele PNL Maramures in izolare la domiciliu. Prefectul, presedintele CJ, seful Politiei Maramures, seful DSP etc vor fi testati. Ieri a fost la instalarea subprefectului.

Call Center-ul national destinat persoanelor vulnerabile, in contextul epidemiei de COVID-19, va fi inaugurat maine la Baia Mare, in prezenta unei delegatii guvernamentale importante, din care fac parte vicepremierul Raluca Turcan, ministrul fondurilor europene Marcel Bolos, secretarul de stat din Ministerul Muncii, Alin Ignat, secretarul de stat din Ministerul Economiei, Daniela Nicolescu, secretarul de stat in Cancelaria Prim - ministrului, Ionel Bogdan si secretarul de stat din Ministerul Fondurilor Europene, Calin Bota.

Call Center-ul va fi functional incepand de luni, 22 iunie 2020, la numarul de telefon 021 9998. Prin acest proiect al Ministerului Muncii si Protectiei Sociale in parteneriat cu Asociatia Profesionala Neguvernamentala de Asistenta Sociala ASSOC vor fi coordonate si monitorizate solicitarile venite de la persoanele care au nevoie de sprijin.

Acest proiect, in valoare de peste 84 milioane de lei, vizeaza cresterea calitatii vietii si combaterea situatiilor de risc si vulnerabilitate pentru persoanele varstnice si cu dizabilitati, izolate la domiciliu sau cu restrictii si dificultati de deplasare. Prin acest proiect derulat din fonduri europene va creste capacitatea autoritatilor publice de a raspunde nevoilor persoanelor vulnerabile in contextul epidemiei COVID-19.

Ionel Bogdan, presedinte PNL Maramures si secretar de stat in Cancelaria Prim-ministrului: ,,Acest Call Center este un instrument extrem de util la nivel national atat pentru autoritatile locale, cat si pentru cele centrale. Prin acest proiect putem avea o imagine de ansamblu a nevoilor sociale si putem interveni urgent acolo unde este nevoie. Putem salva vieti, putem ajuta oameni varstnici si persoane cu dizabilitati care au nevoie de sprijin. Cu ajutorul fondurilor europene, coordonarea serviciilor sociale la nivel national poate deveni un proiect important, prin care autoritatile pot sprijini persoanele care nu pot beneficia de ajutorul familiilor. Ma bucur ca acest proiect se deruleaza in judetul Maramures, in parteneriat cu o organizatie neguvernamentala profesionista, care activeaza de foarte multi ani in zona serviciilor sociale."

Secretarul de stat in Ministerul Fondurilor Europene si presedinte PNL Baia Mare, Calin Bota: ,,Proiectul pe care il inauguram maine la Baia Mare este complementar celorlaltor initiative lansate deja de catre Guvern. E vorba de 24 milioane de euro pentru servicii comunitare integrate si de 20 de milioane de euro pentru servicii publice de asistenta sociala in peste 300 de comunitati. Avem in total 61,3 milioane de euro, iar in exercitiul financiar 2021 - 2027 Romania va avea pentru prima oara un Program Operational dedicat combaterii saraciei si grijii pentru varstnici, in valoare de 1 miliard de euro. Trebuie sa folosim acesti bani cu intelepciune si sa ajutam cat mai multe categorii defavorizate sa duca o viata normala."

Comenteaza cu Facebook

Articolul FOTO/VIDEO: BATAIE DE JOC - Langa vicepremierul Romaniei, presedintele PNL Maramures isi tine masca de protectie sub barbie apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Dupa reabilitare, Palatul Cultural din Sighetu Marmatiei se va numi Centrul Cultural Pastoral ,,Sfantul Iosif Marturisitorul" (GALERIE FOTO)
Citeste
AVENTURI PRIN BAIA MARE – La 70 de ani, plimbare cu o masina cu numere false
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.