FOTO/VIDEO: AU INCHIS OCHII - In pandemie, in Maramures a fost liber la pupat icoane si inghesuiala in biserici si manastiri


La nici 24 de ore de cand premierul Romaniei a anuntat prelungirea starii de alerta pentru inca 30 de zile, astazi, de Sfanta Maria, in aproape cele mai importante manastiri din Maramures a fost LIBER la inghesuiala in interiorul lacasurilor de cult dar si la pupat icoane.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures ne-a informat cu surle si trambite ca s-au luat masuri speciale ca masurile de protectie impotriva raspandirii COVID-19 sa fie respectate. Pe hartie totul a fost extraordinar. In realitate insa... fiecare a fost liber sa faca si sa se comporte asa cum a dorit. Jandarmerie si politia au inchis ochii iar oamenii, cu mic cu mare, au "navalit" pur si simplu in lacasurile de cult. Unii cu masti pe fata, altii insa ca "in vremuri normale".

Avem exemple de la Manastirea din Moisei dar si de la cea de la Rohia. Credinciosii au cantat in biserici, altii au pupat icoane (in unele judete s-a interzis acest lucru). Nimanui nu i-a pasat ca Maramuresul este in topul judetelor unde in ultima saptamana s-a inregistrat o crestere uriasa a persoanelor confirmate pozitiv COVID-19. De altfel, Belgia spre exemplu a inclus judetul Maramures ca fiind zona rosie si daca doresti sa intri pe teritoriul lor trebuie sa stai 14 zile in izolare.

Dar sa revenim la Maramures. Astazi au fost confirmati inca 21 de maramureseni pozitiv (ieri au fost +55 la 103 teste efectuate) iar un barbat din categoria 40-49 ani si-a pierdut viata (numarul maramuresenilor morti a ajuns la 45).

Si tot astazi doi medici de la Spitalul Borsa si un asistent maternal de la Casa de Tip Familial din Baia Mare au fost confirmati pozitiv COVID-19.

Noi am cerut o pozitie oficiala a Comitetului pentru Situatii de Urgenta Maramures pe care NU am primit-o. De altfel, de cateva zile, intrebarile noastre adresate pe grupul de whatsapp oficialilor CJSU Maramures raman fara raspunsuri. Nu am primit raspunsuri nici la paranghelia de la Coltau, nici la distractia de pe Valea Vaserului, nici la "distantarea sociala" de ieri de la Rohia. Iar exemplele pot continua. Pur si simplu jurnalistii maramureseni sunt luati de prosti. In schimb, ni se arunca firimituri pe care ei cred ca noi le vom inghiti. Se insala amarnic. Site-urile noastre NU VOR MAI PUBLICA nicio comunicare oficiala in care ni se spune ca 3 maramureseni care nu purtau masca de protectie au fost amendati. Spunem acest lucru in care astazi putem spune fara a gresi PANDEMIA NU A EXISTAT NICIODATA IN MARAMURES.

Imaginile foto si video vorbesc de la sine si nu au nevoie de niciun comentariu. Mentionam faptul ca toate imaginile au fost preluate de pe retelele de socializare.

ACTUALIZARE

Aceeasi inghesuiala si la Ieud. Si fara nicio masura de protectie!

Articolul FOTO/VIDEO: AU INCHIS OCHII - In pandemie, in Maramures a fost liber la pupat icoane si inghesuiala in biserici si manastiri apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Premii obtinute de orientaristii baimareni de la Stiinta Electro Sistem la a XIX-a editie a „Supermaratonului Secuiesc” (FOTO)
Citeste
Degustare de bere artizanala: Producatori ardeleni se reunesc la Baia Mare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.