FOTO, VIDEO: Zeci de migranti descoperiti intr-o localitate din Timis, opt fugiti din centrul din Somcuta Mare. Au platit mii de euro sa ajunga in Germania


Au strabatut mii de kilometri cu gandul de a ajunge in vestul Europei, insa au fost opriti in Timis, scrie Opiniatimisoarei.ro.

46 de transfugi au fost descoperiti duminica dupa-amiaza in apropierea localitatii timisene Costeiu, grupul fiind format din barbati, femei si copii din din Siria, Egipt si Palestina. Oamenii care locuiesc in zona au zarit grupul de migranti si au anuntat autoritatile.

La fata locului au ajuns echipaje ale Politiei si Jandarmeriei.

In urma verificarilor, oamenii legii au aflat ca 8 dintre cei 46 de transfugi erau plecati din centrul pentru refugiati de la Somcuta. Restul trecusera peste fasia verde. In grup sunt si 3 copii de 8, 9 si 10 ani, si doua femei.

Migrantii au platit unor calauze intre 6000 si 8000 de euro, iar in schimbul banilor acestea trebuiau sa-i treaca ilegal in Ungaria si sa ii transporte pana in Germania.


Transfugii au fost dusi la audieri. Cei care au intrat in Romania pe fasia verde vor fi cercetati pentru trecere ilegala a frontierei de stat.

Va reamintim, in acest weekend, un alt grup de sirieni a fost capturat de politistii de frontiera din Caras-Severin. 13 migranti erau transportati de doua calauze din Serbia cu masinile si au fost opriti la Comoraste.

Foto: lugojinfo

Articolul FOTO, VIDEO: Zeci de migranti descoperiti intr-o localitate din Timis, opt fugiti din centrul din Somcuta Mare. Au platit mii de euro sa ajunga in Germania apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Ana Maria Popescu a castigat pentru a patra oara Cupa Mondiala la spada
Citeste
Fostul sef operativ al SIE, generalul Silviu Predoiu: M-AM SATURAT! M-am saturat de cei care ne spun ca suntem prosti!
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.